Logo Marktrock Dendermonde

Live Entertainment en de stad Dendermonde hebben een samenwerkingsakkoord bereikt om volgende zomer samen 'Marktrock Dendermonde' te organiseren. Beide partijen zijn heel enthousiast en zijn vast van plan om er een top editie van te maken. Stad Dendermonde verwerft hiermee de exclusiviteit voor de provincie Oost-Vlaanderen.

'Marktrock Dendermonde' zal plaatsvinden op zaterdag 5 juli 2014 en zondag 6 juli 2014. 'De zomer van Marktrock' wordt in 2014 met andere woorden afgetrapt in de stad Dendermonde.

Henk Vermeulen, afgevaardigd bestuurder van LIVE Entertainment: "Het vertrouwde 'Marktrock Leuven' kreeg er vorige zomer een editie bij in dé muziekstad van Limburg: Bilzen. De eerste editie van 'Marktrock Bilzen' was een schot in de roos. Na een uitermate positieve evaluatie is dan ook gebleken dat de succesformule van in Leuven dus wel degelijk aan kan slaan in andere steden. 'Marktrock Leuven' is en blijft de moeder van alle stadsfestivals, laat dat duidelijk zijn. Maar dat neemt niet weg dat we nog steeds vast van plan zijn om het festival uit te breiden naar andere locaties. Ik ben dan ook heel fier dat we vandaag 'Marktrock Dendermonde' mogen aankondigen. De klik met de burgemeester en het stadsbestuur was er trouwens meteen. Dit is ook niet verwonderlijk, want in het verleden hebben we al meermaals zeer goed samengewerkt voor o.a. Vlaanderen Muziekland. We kijken dan ook enorm uit naar de samenwerking voor 'Marktrock Dendermonde' in één van de meest muzikale en gezelligste steden van Oost-Vlaanderen!"

Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde: "Begin juli programmeert de stad Dendermonde traditiegetrouw een sterk muzikaal aanbod. Met 'Marktrock Dendermonde' gaan we nog een stapje verder, want we hebben voortaan ons eigen stadsfestival. Hiermee bevestigt de stad Dendermonde niet alleen haar pioniersrol, maar laat ze ook haar hart zien voor muziek van eigen bodem. LIVE Entertainment en de stad Dendermonde staan dan ook klaar om van dit nieuwe project een succes te maken!".

In 2008 nam LIVE Entertainment de fakkel over van de Leuvense vzw Marktrock.com en startte in 2009 met de succesformule '100% gratis & 100% Belgisch' met als doel terug te gaan naar de roots van het Leuvense stadsfestival. In 2013 kreeg de moeder van alle stadsfestivals 'Marktrock Leuven' er een volwaardige editie bij in de stad Bilzen. LIVE Entertainment toonde hiermee haar ambitie om de unieke sfeer van 'Marktrock' te delen met andere steden met gevoel voor muziek.

'Marktrock Bilzen' vindt plaats op zaterdag 9 augustus 2014 en zondag 10 augustus 2013. Het weekend van vrijdag 15 augustus 2014, zaterdag 16 augustus 2014 en zondag 17 augustus 2014 is traditiegetrouw gereserveerd voor 'Marktrock Leuven'.

Op een later tijdstip zal er gecommuniceerd worden over de programmatie van 'De zomer van Marktrock'.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Marktrock Dendermonde
Datum: 
5 en 6 juli 2014
Locatie: 
Dendermonde
Meer over