2BE

De vijf resterende deelnemers komen samen in het hypermoderne Mouri Garden, in Roppongi Hills. Ze kiezen er opnieuw twee duellisten.

De duellisten moeten hun kunsten tonen met een strijkijzer... Al snel blijkt het om een variant op ‘extreme ironing’ te gaan. De duellisten krijgen een strijkplank in de handen gestopt waarmee ze op vast omschreven plaatsen in Tokio moeten strijken. Zo moeten ze bijvoorbeeld gaan strijken op het dak van de Tokyo Tower (13 meter hoger dan de Eifeltoren), in een fontein, in een telefooncel, enz.

De drie anderen worden door Ayumu naar twee workshops gestuurd die dit keer iets met populaire en extreme Japanse kunst te maken hebben. In de eerste workshop worden de kandidaten ondergedompeld in de wereld van het manga-tekenen. Samen met andere Japanse leerlingen krijgen de kandidaten les van een jonge manga-tekenaar. De tweede workshop wordt geleid door de wereldberoemde Japanse kunstenaar Shozo Shimamoto. Shimamoto san is vooral bekend om zijn extreme action painting. Hij wil dat de kandidaten deel uit maken van een groot kunstwerk ter bevordering van de wereldvrede. De kandidaten maken eerst kennis met de minzame Shimamoto, maar komen er al snel achter dat je om deel uit te maken van Shimamoto’s kunst in de eerste plaats je angsten moet overwinnen.

Samen met Londen, Milaan en Parijs is Tokio één van de modesteden waar nieuwe modetrends gelanceerd worden. Tijdens de proef voor de 100 Japanners moeten de kandidaten de modereputatie van de Japanse hoofdstad hoog houden. In de straten van Tokio gaan ze eerst op zoek naar een geschikt Japans model dat samen met hen wil defileren. Daarna moeten de kandidaten stoffen of kledij uitzoeken om er een traditionele en een cosplay (een populaire Japanse subcultuur waarvan de aanhangers zich kleden als manga- of animé-personages) -outfit mee samen te stellen of te ontwerpen. Samen met hun Japans model gaan ze die outfits showen voor de jury. Wie geen indruk op hen maakt, wordt terug naar België gestuurd...

Lost In Tokyo vanavond om 20.35 uur op 2BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: