Lou Reed tourt opnieuw met zijn "Berlin" project. Naar aanleiding van het zilveren jubileum van "Berlin", doet hij zijn tour de force van vorig jaar, zijnde de tournee tijdens dewelke het album integraal wordt uitgevoerd door de vaste band van Lou Reed, een strjikersensemble, een blaasensemble en het New London Children's Choir, nog eens over.

In 2006, 33 jaar na de release, bracht Lou Reed het album voor het eerst in zijn geheel live in St. Annes's Warehouse in New York City. Vorig jaar bracht een korte Europese tournee hem naar Vorst Nationaal. Een memorabel concert. Toen Lou Reed in 1973 met het album "Berlin" uitpakte, zorgde dit voor behoorlijk wat opschudding bij pers en publiek. Door voorganger "Transformer" (uit 1972, met grote hit "Walk On The Wild Site") werd Lou Reed als visionair ingehaald en kreeg hij de status van glamrocker toebedeeld. In plaats van op dat elan verder te gaan, gaat hij voor een zeer ambitieus, emotioneel geladen en psychologisch afmattend project. Het donkere conceptalbum vindt inspiratie bij door driften, gekwelde verslaafden die verliefd zijn, gebroken harten die hun ondergang kennen in de rand van een verdeelde stad. The New York Times beschouwde het album als "het strafste en meest originele rockalbum sinds jaren" en Rolling Stone kwalificeerde "Berlin" als "The Sgt. Peppers of de 70ies"

Voor de komende tournee werkt Reed samen met een gerenommeerde artistiek team onder leiding van Berlin-producer Bob Ezrin en, zoals vorig jaar, Julian Schnabel (die net nog een Oscar-nominatie kreeg voor The Diving Bell and the Butterfly). Lou Reed wordt begeleid door Steve Hunter, Mike Rathke (gitaar), Rupert Christie (keyboard), Fernando Saunders (bas), Rob Wasserman (contrabas) en Tony 'Thunder' Smith (drums). Afspraak op woensdag 16 juli in de Bozar in Brussel. De uitgelezen kans om één van de grootste persoonlijkheden uit de moderne muziek te (her)ontdekken en zijn meesterwerk live te horen.

Lou Reed: 'Berlin'
Woensdag 16 juli 2008 - 20u00
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Tickets kunnen vanaf nu gereserveerd worden via PSK 02 507 82 00 of klik hier voor online tickets.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: