Eerder werden Milow, BLØF en Yevgueni bekend gemaakt voor zondag 25 augustus. Vandaag worden nog tien nieuwe namen toegevoegd aan de affiche van Maanrock 2019. Zo zullen ook De Romeo’s, Ertebrekers, DJ Licious, Dr. Lektroluv, Jebroer, Glints, Sons, Martha Da'ro, Plop en Radio Oorwoud afzakken naar Mechelen tussen 23 en 25 augustus. Het grootste, gratis stadsfestival blijft divers in haar muziekprogramma en dat zal dit jaar niet anders zijn.

Het diverse muziekprogramma zorgt voor elk wat wils en dat is net zo uniek aan het Mechelse muziekfestival. Van pop, rock tot elektronische muziek tot zelfs de bekende Vlaamse muziek, je vindt het er allemaal. Maanrock zorgt zo voor een totaalbelevenis van vrijdag 23 t.e.m. 25 augustus 2019. “Later volgen nog enkele grote namen voor zaterdag, onze headliners van die dag, maar nu al is duidelijk dat we afstevenen op een ijzersterke editie. Muzikaal wordt het zeker een topeditie. Onze programmatoren hebben gezorgd voor een ongezien sterke affiche. Dat zie je ook aan deze 10 nieuwe namen”, aldus Kristof Calvo (voorzitter Mechelen Feest).

Groot en Feest Podium krijgen nu al op zondag een topprogramma

De line-up voor zondag 25 augustus op het Groot Podium klinkt veelbelovend. De namiddag wordt afgetrapt met het jaarlijkse kinderprogramma. De Bende van Radio Oorwoud geeft de aftrap en staan klaar om de wereld terug groen te kleuren. Met een rugzak vol straffe songs en verhalen trekken ze ten strijde voor natuur en leven op onze planeet. Ook Kabouter Plop reist van de Melkherberg uit het grote Kabouterbos naar Mechelen om de Grote Markt onveilig te maken met een heus kabouterfeest.

Later in de vooravond staat een trio sfeermakers klaar en is het de beurt aan Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi of beter bekend als De Romeo’s. Eén van hun bekendste hits ‘Viva De Romeo’s’ zal zeker niet ontbreken.

Een stevig feestje bouwen doe je drie dagen lang aan het Feest Podium en ook op zondag staan een reeks van artiesten klaar om je een onvergetelijke festivaldag te bezorgen. Smooth hiphop wordt gebracht door Martha Da’ro. Naast haar doorbraak als actrice in de film ‘Black’ van Adil El Arbi en Billal Fallah is ze ook de zangeres van de befaamde groep Soul’Art. Deze dame heeft de Ancienne Belgique, Couleur Café en de Paradiso in Amsterdam al platgespeeld. The Man with the Green Mask of ook wel Dr. Lektroluv is je afsluiter van zondag aan het Feest Podium. Meer feest kan het niet zijn want deze talentvolle dj brengt je het beste van dance en elektronica.

Vrijdagknallers aan het Feest Podium

Van Nederlandse tot Engelse hiphop maar ook een portie House zal niet ontbreken. Het Feest Podium geeft op vrijdag 23 augustus dé aftrap van het muziekfestival en daar horen een paar stevige artiesten bij.

Belgium-based maar reist de wereld rond met zijn liefde voor house music, ook DJ Liciouszakt af naar Maanrock. Met zijn radiohit ‘Calling’ greep hij de aandacht van artiesten als Tiësto, The Magician, Avicii, Don Diablo, Lost Frequencies en Pete Tong. Afgelopen vrijdag werd zijn nieuwe track ‘Naked’ uitgebracht. Met de catchy beats en summer feelings zal deze track de komende maanden ongetwijfeld dé nieuwe hit worden.

Opgegroeid in Antwerpen met Britse roots combineert Glints hiphop, elektronische muziek en pop als geen ander. Met zijn populaire plaat ‘Bugatti’ scoorde hij zonder moeite in de hitlijsten maar ook ‘Sirens’, ‘Dread’ en ‘Sweaty Palms’ zijn stuk voor stuk toppers. Soultronica for the win.

Ook Jebroer is van de partij en helemaal klaar om zijn pompende beats te droppen. Je kent deze artiest ook wel van het nummer ‘Banaan’ in samenwerking met Stepherd, Skinto & Jayh. Een radiograp in België die helemaal viraal is gegaan en in no-time op #1 stond in de iTunes charts én de top tien van de officiële Belgische hitlijsten bivakkeerde. Samenwerkingen met Dirtcaps, LNY TNZ, Yellow Claw en Feest DJ Ruud zijn niet nieuw dus verwacht je aan een beestig feest dankzij deze elektronische rapper.

Ertebrekers en Sons op zaterdag

Of het Groot Podium ook op zaterdag eentje is om u tegen te zeggen? ’t Zal wel zijn! Vier vrienden die onderling regelmatig jamden om dan vervolgens uitgeroepen te worden tot De Nieuwe Lichting 2018 van Studio Brussel: dat is Sons. Ze speelden o.a. de Trix en Het Depot al plat maar passeerden ook reeds de revue op Rock Werchter. Je zal versteld staan van hun psychedelische/garage punk muziek.

Filip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle of beter gezegd Ertebrekers staken afgelopen zomer de koppen bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit en gingen weer helemaal aan het werk. Hun nieuwe plaat ‘Crème’ al gehoord? Neen? Dan is het hoogdringend tijd want ’t is echt de crème de la crème. Tel alvast af naar zaterdag 24 augustus want dan zal dit trio je plezieren met heel wat mellow, funky en laidback muziek.

Dit is al een heerlijke en voorlopige line-up maar begin juni brengt de organisatie weer een reeks van fenomenale toppers naar buiten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over