De laatste maanden werd Noorwegen overgenomen door hun allernieuwste hip-hop sensatie genaamd "Madcon" (Mad Conspiracy). En nu ze hun thuisbasis Noorwegen hebben overgenomen vinden Tshawe Baqwa (Kapricon) en Yosef Wolde-Mariam (Critical) dat het tijd word om de rest van de wereld te veroveren. Hun verrassende nieuwe sound doet het beste denken aan een mengeling tussen "The Black Eyed Peas" en "Outkast" wat op zijn minst verassende resultaten geeft.

Dat het verrassende resultaat aansluit bij het publiek, bewijzen de verkoopcijfers.Het eerste album van Madcon "So dark the con of man" behaalde in Noorwegen dubbelplatina en hun grootste hit "Begging" was zelfs goed voor maar liefst 6 maal platinum. Niet enkel de verkoop maar ook hitlijsten worden door Madcon gedomineerd, "Begging" stond maar liefst 12 weken in de top 3 waarvan 10 weken op nummer 1.

Druk bezet
Wie de hoop koestert om deze nieuwe sensatie live aan het werk te zien in België zal teleurgesteld worden, want momenteel werkt Madcon enkele grote concerten af in Noorwegen. En zelfs daarna zit een Europese tour er nog niet in, sinds ze ook nog eens van maandag tot donderdag op het Noorweegse muziekkanaal "the voice" te zien zijn van 10 pm tot 11 pm. In tussentijd kunnen de Madcon fans de tijd verdrijven door al hun videoclips te bekijken op hun website. Wanneer België Madcon te zien zal krijgen is dus afwachten geblazen ...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: