Mama’s Pride presenteert vandaag 25 acts die haar affiche in 2024 sieren. Blikvangers zijn de nieuwe Britse rocksensatie Stone, zangeres Roxy Dekker, de Belgische punkers van Meltheads (BE) en Herman Brood’s voormalige begeleidingsband Wild Romance. Het Geleense popfestival vindt zoals altijd plaats in het weekend van Moederdag, op 11 en 12 mei 2024, en is ook na 28 edities nog steeds gratis te bezoeken.

Met de aankondiging van 25 acts is het grootste deel van de line-up van Mama’s Pride 2024 bekend. Volgens programmeur Zohra Somers verbindt het programma jong en oud en biedt het: “een mooie balans tussen nieuwe ontdekkingen en oude bekenden. Van dansbare deuntjes tot rustige nummers met een boodschap die je diep van binnen voelt. Iedere act brengt haar boodschap op een volstrekt eigen manier. Een ding is zeker: aan kwaliteit geen gebrek!”

Van Edison-winnares tot acts op de Main Stage van Rock Werchter
Op zaterdag 11 mei opent de legendarische begeleidingsband van Herman Brood, Wild Romance, het festival. Later op de dag staan de populaire pop-act Roxy Dekker, onlangs uitgeroepen tot ‘Beste Nieuwkomer’ bij de Edisons en rock-revelatie Stone uit Liverpool op het programma. De Britse band staat later dit jaar op het hoofdpodium van het grote Rock Werchter, waar ook de opener van de tweede dag van Mama’s Pride, de Belgische all-female indiepopgroep Bluai zal optreden. Verder zijn o.a. de Belgische punkers van Meltheads en de Northern Soul-band Smoove & Turrell op zondag 12 mei op het festival te zien, naast een groot aantal talentvolle Nederlandse acts waaronder Droom Dit, Primaat en Brass Rave Unit.

Opwindende anti-muziek
Naast veel feestelijke muziek is er binnen het programma ook veel ruimte voor de stem van een nieuwe generatie. Artiesten kaarten actuele thema’s aan die spelen bij jongeren, zoals mentale problemen en gebrek aan emancipatie. Zo uit de zanger van Stone zijn zorgen over het grote aantal jongeren die worstelen met hun mentale gezondheid. De jonge Antwerpse groep Meltheads maakt zich in haar teksten vaak boos over gebrek aan perspectief voor haar generatie. Hun politiek gedreven punk wordt omschreven als ‘opwindende anti-muziek’. Zanger Sam de Laat van Droom Dit heeft het in zijn teksten over non-binariteit en gender-issues. De nieuwe Nederpop-indiegroep was volgens 3VOOR12 dé live-sensatie van de afgelopen editie van showcase-festival ESNS.

Volt Stage vol Limburgs talent
Voor het tweede jaar op rij presenteert poppodium Volt uit Sittard een eigen podium op Mama’s Pride. Volt-programmeur Martijn Belleflame: “De samenwerking met Mama's Pride Festival is voor ons als het poppodium van de gemeente Sittard-Geleen heel waardevol gebleken. Het is fijn dat we ons op dit festival in onze muziekgemeente kunnen laten zien en daarbij ook direct 13 speelkansen creëren voor toptalenten uit Limburg. Zo spelen dit jaar onder andere Janet Livv (genomineerd voor de Grote Prijs van Nederland), Norah Rhodes (genomineerd voor de Limburgse Popprijs) en Mt. Atlas (voormalig winnaar van Nu of Nooit) op onze Volt Stage.”

In totaal zijn er nu 25 acts aangekondigd voor Mama’s Pride 2024, in alfabetische volgorde zijn dit: 32 Ohm, Anna-Rose Clayton, Baroesjko, Bluai (BE), Borokov Borokov (BE), Brass Rave Unit, Dreamer, Droom Dit, Hence The Bravery, Janet Livv, Jean Lucas, Julia Sabaté, Meltheads (BE), MT. Atlas, Norah Rhodes, Primaat, Roxy Dekker, Ruby Mus, Smoove & Turrell (UK), Stone (UK), Thames, The Mocks, Videocall, Whybe en Wild Romance. In totaal zijn er op Mama’s Pride zes podia en kent het festival dit jaar inhoudelijke samenwerkingen met o.a. cultuurfestival Spectaculo, de Breakfast Club, poppodium Volt en Kunstbende Limburg. Mama’s Pride vindt plaats op 11 & 12 mei 2024 in het Burgemeester Damenpark in Geleen. De organisatie verwacht 20.000 bezoekers over twee dagen. Voor meer informatie, kijk op www.mamaspride.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over