Over anderhalve maand strijkt Marco Borsato met zijn gloednieuwe concertreeks Duizend Spiegels neer in het Antwerps Sportpaleis. Op 21, 23 en 24 mei speelt Marco met z’n band zijn grootste hits en – voor het eerst – nieuw werk dat afkomstig is van zijn platina album Duizend Spiegels. Om het publiek al in de juiste sfeer te brengen, zullen de 3JS het voorprogramma verzorgen. Zowel in Nederland als in Vlaanderen slaan de Nederlandstalige liedjes van de 3JS bijzonder goed aan. Na een succesvol theaterconcert in de Arenbergschouwburg een paar jaar geleden, staan de 3JS dus over enkele weken in het grote Sportpaleis bij Marco Borsato. Tickets voor de Duizend Spiegels concerten kunnen gereserveerd worden via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (max. €0,30/min).

Over een paar dagen – op 11 april om precies te zijn – geeft Marco Borsato in het uitverkochte Tivoli in Utrecht de aftrap van zijn nieuwe concerttour Duizend Spiegels. In Nederland – en zelfs op Curaçao – doet Marco een uitgebreide theatertour die op 6 juni eindigt met 4 quasi uitverkochte concerten in het Ziggodome. Ook Vlaanderen wordt niet vergeten en dus komt Marco met zijn band op woensdag 21, vrijdag 23 en zaterdag 24 mei naar het Sportpaleis in Antwerpen, de zaal waar hij ondertussen al meer dan dertig keer heeft gestaan de voorbije jaren. Ook nu weer zal Marco het publiek trakteren op een wervelende show. “Ik ben er helemaal klaar voor, lekker opgeladen. De voorbije dagen heb ik genoten van de repetities. Ik voel mij beter dan ooit en kan niet wachten om weer op dat podium voor het Vlaamse publiek te staan,” zegt Borsato enthousiast.

Voor de meester zelf zijn grootste hits loslaat op het publiek en nieuw werk speelt uit z’n bejubelde succesalbum Duizend Spiegels, komen de 3JS de mensenmassa opwarmen. Zowel in Nederland, maar zeker ook in Vlaanderen, genieten Jan Dulles, Jan De Witte en Jaap Kwakman bekendheid en aanhang. In 2007 braken de 3JS door toen ze het succesalbum Watermensen uitbrachten. Buiten het feit dat de 3JS net als Jan Smit en Nick & Simon afkomstig zijn uit Volendam, verschillen ze muzikaal sterk. “Het is best lastig om op de muziek die wij brengen één bepaalde stijl of genre te kleven. Wij zingen in het Nederlands omdat het onze taal is. We proberen vooral liedjes te brengen waar er gevoel en emotie aan vasthangen. We schrijven met ons drieën al onze nummers en zijn haast dagelijks samen op pad om muziek te maken en te spelen. De uitnodiging van Marco om mee te komen naar Vlaanderen en om ons een mooi podium te geven in het Antwerps Sportpaleis, nemen wij uiteraard dankbaar aan,” zegt zanger/gitarist Jaap Kwakman.

Uniek stemgeluid

Het is algemeen geweten dat 3JS zanger Jan Dulles over een uniek stemgeluid beschikt . Jan Dulles:“Ik vind het altijd fijn wanneer men het heeft over onze klankkleur. Ik heb naar het schijnt ook een melancholische stem, wat ik beschouw als een absoluut compliment. Ik probeer altijd mijn best te doen en mijn stem zo goed mogelijk te verzorgen. Elke optreden moet het ook goed klinken, ongeacht waar we staan en waar we zingen.”

Sterke reputatie

Het succesalbum Watermensen kreeg met Kamers Van Mijn Hart een bevestigende opvolger. Vooral de liedjes ‘Wiegelied’ alsook ‘Bevlogen Als Vogels’ genieten in Vlaanderen en Nederland publieke bekendheid.

Doorheen de jaren hebben de 3JS een ijzersterke live reputatie opgebouwd. In 2010 werden daarvoor de fundamenten gelegd toen ze het album Dromers En Dwazen uitbrachten, een top 3 album in Nederland. Het Nummer ‘Geloven In Het Leven’ werd in Nederland en Vlaanderen een succes. De 3JS vonden met dit album hun weg naar de theaters, en het leverde hen een succesvolle doortocht op in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Na hun deelname aan het Eurovisiesongfestival in Duitsland (2011) met het nummer ‘Je Vecht Nooit Alleen’, verscheen begin 2012 het nieuwe album 4 Elementen. In het verlengde van de cd volgde ook nu weer een geslaagde theatertour.

Vorig jaar namen de 3JS afscheid van Jaap De Witte die wegens medische omstandigheden moest afhaken. Zijn plaats werd ingevuld door z’n zoon Jan, wat het verhaal van de 3JS – de drie voornamen van de leden begint met een J – vooral ook heeft verjongd. Met een eigentijdse sound brachten ze vorig jaar het vijfde studio album Dichter Bij De Horizon uit. Op dat album staat ook ‘Man In De Spiegel’, een duet met de Vlaamse zanger Bart Herman.

Uiteraard kijken de 3JS nu al uit naar de Borsato concerten in Antwerpen: “Voor ons wordt dit toch wederom een nieuw hoogtepunt in onze carrière in Vlaanderen. Simultaan met Nederland, blijven we ook keihard timmeren aan de weg bij onze Zuiderburen. Het is fijn dat we nu echt eens de kans krijgen om ons voor te stellen aan het Vlaamse publiek. We gaan met onze live band spelen en ik weet zeker dat heel wat mensen in het publiek een aantal van onze liedjes zullen herkennen. We hebben er enorm veel zin in,” zegt Jan De Witte van de 3JS.

De 3JS concerteren in het voorprogramma van Marco Borsato Duizend Spiegels op 21, 23 en 24 mei in het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets en info op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max €0,30/Min).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Marco Borsato
Datum: 
21, 23 en 24 mei 2014
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen

Reservatie:

Meer informatie
Meer over