Na de officiële programmatie-aankondiging van het Filmfestival van Cannes vorige week werden eerder deze week ook de films voor de prestigieuze Cannes-selectie 'Quinzaine des Réalisateurs' bekendgemaakt. Onderdeel van die onafhankelijke 'Director's Fortnight' is dit jaar 'Men' van Alex Garland, die vanaf 8 juni in de Belgische bioscoopzalen te zien zal zijn.

Alex Garland maakte eerder al naam met filosofische science-fiction films 'Annihilation' (2018) en 'Ex Machina' (2014) maar besloot in 2020 een genreswitch te doen voor zijn eerstvolgende filmproject. Het resultaat daarvan is de horrorfilm 'Men', die vorig jaar ingeblikt werd met Jessie Buckley ('The Lost Daughter' en 'I'm Thinking of Ending Things') en Rory Kinnear ('Years and Years', 'No Time To Die') op het Britse platteland.

Een jonge vrouw (Jessie Buckley) trekt zich na de dood van haar ex-man terug op het Britse platteland. Daar wordt haar rust verstoord wanneer het lijkt alsof iets of iemand haar stalkt. Wat begint als een sluimerende dreiging wordt een regelrechte nachtmerrie, waarin ze belaagd wordt door de demonen uit haar verleden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: