Als eerste ten tonele Orchid, de heavy metal band uit San Francisco. Ze speelden een stevige set en touren nu door Duitsland alvorens ze op zaterdag 20 juni naar Graspop komen. België was vertegenwoordigd door Triggerfinger die onder onheilspellend gelach verschenen, maar wel netjes in kostuum. De prettig gestoorde heren rockten er vrolijk op los met hits als ‘My Baby’s Got A Gun’, ‘Is It’ en ‘By Absence of the Sun’. Drummer Mario Goossens plaatste een dansje op z’n stoel en later deed hij nog obsceen met z’n cimbaal. Triggerfinger staat dan ook gegarandeerd voor een feestje. Ondertussen speelde op de Boom Stage de gothic-metal band Pardise Lost, die dit jaar hun 25ste verjaardag vieren.

Na deze heren uit Yorkshire kwam de schattigst uitziende metalband ooit, met de niet misplaatste naam BABYMETAL. De 3 jongedames lijken uit een manga gestapt te zijn en brengen een heuse zang- en dansshow waar je mond toch even openvalt van de tegenstelling. Ze brachten onder andere ‘Megitsune’ en het lieflijke ‘Gimme Chocolatte!’ omringt door wit geschminkte gitaristen en drummer in zwarte gewaden. Dansjes, liedjes, alles gaat zeer snel en de choreografie is tot op de seconde perfect, het is echt een festijn voor je ogen! Om het nog gekker te maken verhoogden ze de moeilijkheidsgraad hier nog van door gebruik te maken van attributen zoals vlaggen en kattenmaskers. Liedjes klonken allemaal als Japans in de oren, maar de springende metalmargrietjes konden op deze zonnige dag toch het zonnetje oproepen.

Terug naar de Big Stage waar aaneensluitend The Hives begonnen. Vanop de achtergrond werd het publiek reeds aangestaard door de roodgloeiend ogen van een boosaardige puppet player wanneer het vijftal opkomt. Ze startten met ‘Come On’ en speelden later de bekende ‘Go Right Ahead’ en ‘Wait a Minute’. Hun fans waren al blij, maar 2 gelukkigen vingen nog de drumsticks van drummer Chris Dangerous. Nadien was het kiezen tussen Incubus en Limp Bizkit. Deze laatste stond op de Boom Stage met een crowd die zich duidelijk niets aantrok van het slechte weer en alles gaven op ‘Rollin’, ‘Nookie’ en meer. Fred Durst was z’n sympathieke, vloekende en roepende zelve dat gewaardeerd werd. Daar werd de avond afgesloten door Kvelertak.

Op de Big Stage stond ter introductie op de videoschermen een sergeant te schreeuwen. Muse zette als hoofdact een geweldige show neer met echt al hun grootste hits. Ze speelden er letterlijk het dak af met een extra lange ‘Hysteria’ en ‘Stockholm Syndrome’. Terecht zelfverzekerd gingen ze volledig los met bliksemsnelle gitaren en harde drums. Daarbovenop speelden ze exclusief de nummers ‘ Dead Inside’,’ Psycho’, ‘Mercy’ en ‘Reapers’ van hun nieuwe album Drones dat zal uitkomen op 8 juni. Het gevaar en de druk naar een menselijke drone werd heel de show doortrokken met dreigend beeldmateriaal. Na hun groot applaus brengen ze als extra traktatie nog ‘Uprising’ en ‘Starlight’ waarna confetti, serpentines en zwarte ballonen de mooie avond beëindigden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rock im Revier
Datum: 
30 mei 2015
Meer over