Het verdict is gevallen, Mika moet concerttempel Vorst Nationaal 1.200 euro betalen. We hebben het dan niet over de immens populaire Libanees – Britse zanger, maar over de Belgische zangeres Sophie Michalakoudis, die eveneens optreed onder de naam Mika. De Belgische zangeres spande namelijk enkele maanden geleden een rechtzaak aan om het concert van de Libanees – Britse zanger in Vorst Nationaal te verbieden.

De rechter ging toen niet in op de eis van de Belgische Mika om het concert te verbieden, en zij liet weten dat ze geen verdere stappen zou ondernemen. Dat was buiten platenfirma Universal, organisator Live Nation en de populaire Mika gerekend. Zij spanden op hun beurt een proces aan tegenover de Belgische Mika wegens tergend en roekeloos geding. Ze eisten maar liefst 30.000 euro schadevergoeding.

Die eis is nu door de Brusselse handelsrechtbrank ongegrond verklaard. De rechter vond niet dat Sophie Michalakoudis een fout had begaan. Hij volgde dan ook de verdediging toen deze verkondigde dat Universal, Live Nation en Michaël Holbrook (de echte naam van de Mika) vrijwillig in het geding optraden. Wel veroordeelde de rechter Sophie tot het betalen van 1.200€ gerechtskosten aan Vorst Nationaal.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: