Op 8 februari ging de reprise van de musical "Lelies" in première. Ook deze keer bleven de lovende reacties van de aanwezige genodigden en pers niet uit. De winnaar van 5 Vlaamse Musicalprijzen verlengt de speelperiode. Na de tournee tijdens de maand maart in verschillende CC's en schouwburgen in het Vlaamse land en na de voorstellingenreeks in het Nederlandse M-Lab van 2 tot en met 6 april is "Lelies" terug te zien in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen. Er zijn extra voorstellingen van 9 tot en met 19 april 2015.

“Lelies” - extra voorstellingen van 9 tot en met 19 april in de rode zaal van het Fakkelteater

Omdat de vraag naar tickets groot is, heeft Judas TheaterProducties besloten om extra voorstellingen in april in verkoop te zetten. Wie dus graag nog (opnieuw) wil komen kijken, kan van 9 april tot en met 19 april terecht in de Rode Zaal van het Fakkelteater of natuurlijk nog steeds in één van de culturele centra tijdens de tournee in maart.

“Lelies” - een bloemlezing uit de reacties van de pers naar aanleiding van de premiere op 8 februari

Judas Theaterproducties staat opnieuw garant voor een authentiek verhaal met een ongewijzigd creatief team (Martin Michel, Allard Blom en Sam Verhoeven). Judas TheaterProducties mag rekenen op een quasi ongewijzigde cast: Hans Peter Janssens, Door Van Boeckel, Timo Descamps, Matthew Michel, Leendert De Vis, Ara Halici, Sebastien De Smet en Laurenz Hoorelbeke zijn opnieuw van de partij. In de cast duiken er twee nieuwe namen op: Floris Devooght en Ivo Chundro. Een greep uit de enthousiaste persreacties:

  • "Een voorstelling zo puur en intens, die niemand mag missen" - Gazet Van Antwerpen
  • "Erg genoten van de voorstelling, schitterend!!!! Wat een prachtprestaties van ALLE acteurs, én de muzikanten!" - Els Broekmans VRT Radio 2
  • "Lelies van Judas Theaterproductie blijft voor eens en altijd de ‘BESTE’ Vlaamse musicalcreatie ooit" - MediaWatchers
  • "Eens in zoveel tijd zie je een voorstelling waar alles aan klopt; een sterk verhaal, indrukwekkende muziek, mooie balans tussen drama en humor en een cast die voor 100 procent op zijn plek is" - Musical Vibes
  • "Lelies is nu al dé voorstelling van 2015" - m.s.c.l
  • "Deze musical maakt het duidelijk dat je niet veel nodig hebt om mensen te raken" - Quindo
  • "Lelies is een aanrader voor iedereen, men kan zich erin herkennen en zich laten meesleuren in de emotie" - Broadway of Antwerp

Lelies - een schreeuw om rechtvaardigheid

Schrijver Allard Blom, Componist Sam Verhoeven en regisseur Martin Michel baseerden zich op het toneelstuk "Les Feluettes" van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard. Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘50. Een groep gevangenen onder leiding van de oude Simon Doucet voert een toneelstuk op ter ere van Bisschop Jean Bilodeau. Wat eerst een schuldbekentenis lijkt voor vroegere misdaden draait al snel uit op een val voor de bisschop zelf. Het stuk brengt immers aan het licht dat hij onrechtmatig nog op vrije voeten loopt en dat Doucet door hem jarenlang onschuldig achter de tralies zat voor de gewelddadige moord op de jonge graaf Vallier de Tilly. Het is een passioneel verhaal met als kernthema's het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen. Deze thema’s maken het stuk, tijdloos en tegelijk razend actueel.

Wereldwijd was dit toneelstuk van Bouchard te zien in meer dan 40 landen. In 1996 verfilmde de Canadese regisseur John Greysn het scenario. De film won verschillende prijzen, waaronder een Genie Award voor 'Beste Film'.

De musical LELIES ging op 20 november 2011 in première. De recensies waren lovend en op de Vlaamse Musical Prijzen kaapte deze creatie maar liefst 5 prijzen weg, waaronder de felbegeerde “Beste Musical”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Musical Lelies
Datum: 
9 tot en met 19 april 2015
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over