Sergio en Tanja Dexters maakten hun reputatie van wilde, zotte, gekke, plezante blondjes ook in 2007 waar. Sergio wisselde de openbare omroep voor VTM en zo werd Vilvoorde zijn tweede thuis.

Tanja hing ondersteboven aan een paal en scoorde met een slaande ruzie met en op Els De Schepper de You Tube–hit van 2007. Sergio en Tanja kwamen elkaar dit jaar een paar keer tegen op het scherm, zowel bij ‘Ranking the Stars’ als bij ‘Sterren op het IJs’. Maar aan hun kennis van een etiket uit een hemd van Jacques te zien, zijn ze elkaar in een wasserij nog nooit tegen het lijf gelopen….

Goeie vriendinnen Jill Peeters en Kathy Pauwels hebben er allebei een heel spannend jaar op zitten. Jill voelde de grond onder haar voeten zo opwarmen dat ze er een boek over schreef. Kathy Pauwels zat ook dit jaar weer op de eerste rij bij de kolder-reeks die ook wel het Belgisch Koningshuis wordt genoemd. Ze licht haar favoriete scènes uit 2007 met veel plezier toe…

Eddy en Christa Planckaert hebben hun Waalse berg even alleen achtergelaten en komen bij Jacques praten over hun 2007. Als Vlaams gezin omringd door Waalse vrienden en buren hebben ze een bewogen jaar achter de rug. Als ex-wielrenner heeft en geeft Eddy zijn uitgesproken mening over een jaar vol doping en bekennende renners. Alleen zijn dialect zorgt ervoor dat je niet altijd begrijpt wat hij wil zeggen… Jacques doet een poging.

Ook op het einde van deze aflevering wordt de quiz met een belleke gespeeld onder de allesbehalve strenge leiding van Jacques Vermeire. Sergio en Tanja krijgen vragen over Britney Spears en Joëlle Milquet, moeten raden welke historische gebeurtenissen uit 2007 Jacques uitbeeldt en krijgen een wiskundig vraagstuk waar zelfs een computer zijn muis voor ophaalt.
De verliezer zingt op het einde van de aflevering een aangepast stukje uit dé hit van 2007: ‘kvraaghetaan’ van de Fixkes.

Aflevering 2 van ‘101 vragen over 2007” op zondag 9 december om 20u00.

Tekst: VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: