Wie dus geen van de 50.000 theatertickets kon bemachtigen en toch de integrale versie van de conference ‘Geert Hoste houdt woord’ wil zien, kan vanaf vandaag de DVD in huis halen. Een deel van de voorstelling werd op nieuwjaarsdag uitgezonden op één en haalde anderhalf miljoen kijkers.

‘Geert Hoste houdt woord’ is zijn beste en meest succesvolle tournee ooit. De 50.000 tickets waren op iets meer dan een maand de deur uit en op nieuwjaarsdag genoot een recordaantal van anderhalf miljoen tvkijkers van de 60-minuten durende compilatie. De volledige versie van de monoloog, die vlot twee uur in beslag neemt, werd dus nu op DVD gebrand.

Op de DVD is te zien hoe Geert Hoste met scherp schiet op de stuntelende mannen en de stuntende vrouwen van 2007. Hilarische one-liners over Bert Anciaux, het auto-ongeluk van Tom Boonen, SOS Piet, Mozart de Leguaan, de klimaatverandering, de bidprentjes van Inge Vervotte, Wendy van Wanten, truckers, de processierupsen, het Belgisch leger en de verbouwing van de keuken van prins Laurent. De conferencier legt ook uit hoe koning Albert II zijn heup brak en hoe
Filip wordt voorbereid op de kroon.

Verder kunnen minister-president Kris Peeters en de drie biggetjes - De Wever, Somers en Vandeurzen - maar beter dekking zoeken. Geert Hoste brengt een ode aan de Marine én de Brabançonne. Een bijzonder liedje over de onmogelijke liefde tussen Yves Leterme en Joëlle Milquet, die als Madame Non de kers op de humoristische taart van het jaar werd.

DVD ‘Geert Hoste houdt woord’, 120 minuten, €15. Verkrijgbaar in de winkel vanaf vandaag of via www.geerthoste.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: