Op 3 juni verwelkomde Sam Verhoeven (directeur Fakkeltheater) acteurs,pers en theatermakers in het vernieuwde interieur van het Fakkeltheater. Schepen van cultuur Philip Heylen lichtte in detail de renovaties toe, waarvoor ruim 400.000 euro werd voorzien. Alles in de Rode Zaal werd onder handen genomen, zowel voor als achter de schermen,van sanitair tot vestiaire. Verdere renovaties zijn ook voorzien voor de Zwarte Zaal en in 2017 wordt ook de voorgevel van het Fakkeltheater in de Hoogstraat vernieuwd.

De nieuwe seizoensbrochure telt 83 bladzijden en staat bol van nieuwe producties. Verleden jaar bezochten ruim 70.000 mensen het Fakkeltheater. Het doel is om hetzelfde succes te bereiken of zelfs ietsje meer. Men doet beroep op meer dan 25 trouwe producenten. Er gaan volgend seizoen meer dan 475 voorstellingen door,verspreid over verschillende locaties.

De Rode Zaal blijft tevens open tijdens de zomermaanden. Vanaf 2 juli in samenwerking met EWT Theater,de succesverlenging van “ Zo mooi,Zo blond “ .

De jubileumproductie is “Een Oscar voor Emily“ met een topcast van Leah Thys,Jo De Meyere en Guillaume Devos .Première op 27 september en vanaf 3 november een tour langs 60 verschillende theaters en CC’s.

Hotel Vocal,het populaire café-chantant op zondagmiddag met Sam Verhoeven en Daisy Thys start zijn elfde seizoen eind september. Een nieuw concept is “Chansons charmantes“ op maandagavond. Van september tot mei komen verschillende artiesten hier het beste van zichzelf geven .

“Puur “,een free podium voor jonge getalenteerden, wordt elke maand in het theatercafé georganiseerd.

Graag vermelden we deze veelbelovende gastproducties:

Loge 10 met 3 nieuwe producties. Judas Theaterproducties brengt een nieuwe musicalcreatie “Helene Fourment“met Anne Mie Gils .

Uitgezonderd Theater met comedy:“ Het leven zoals het is,de wijkagenten “ met o.a. Luc Caals en Peter Van der Velde .

Theater Zeemanshuis met 5 nieuwe creaties .Tableau nr 1 met “Pingpong –not a game for boys “ met Bert Cosemans,Bart Van Avermaet en Bert Verbeke .

In december“ Vriendinnen “ met Marleen Merckx en Annemarie Picard(Paljas Producties).

Het boekje met alle info is te verkrijgen aan de kassa van het Fakkeltheater .

En om met een quote van Schepen Heylen te eindigen : "Nothing that beats the real thing !"

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Reservatie:

Meer over