Vandaag maakt het Engelstalige festival Comedy Stop nieuwe namen bekend. Afgelopen twee jaar werd het festival vanwege de coronamaatregelen afgelast, maar in september gaat de eerste editie daadwerkelijk plaatsvinden. Op 15, 16 en 17 september 2022 is Haarlem de comedyhoofdstad van Nederland. In verschillende zalen zullen zowel talenten als bekende namen hun opwachting maken. De comedians Paul Foot, Jenny Bede en Sean McLoughlin zijn vandaag aan het programma toegevoegd. De kaartverkoop voor deze shows is direct gestart via Ticketmaster.

Eerder deze week werd een show van de Australische Instagram- en comedygrootheid Celeste Barber al aangekondigd. Zij zal op vrijdag 16 september in de Philharmonie staan. De dag erna, op 17 september, zal de Canadese ster Katherine Ryan in diezelfde zaal staan. Ryan is onder meer bekend van haar Netflixserie The Duchess en vele TV-optredens.

Het epicentrum van Comedystop is het Patronaat in Haarlem. Drie dagen lang zullen er in twee zalen meerdere optredens plaatsvinden. Eerder werd al de hilarische Nigel NG aangekondigd voor vrijdag 16 september. De vraag naar tickets was zo groot dat er een extra show werd toegevoegd, een dag eerder. Beide voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht.

Vandaag kunnen we nog drie namen aankondigen. Paul Foot zal op het festival laten zien waarom hij een van de meest originele acts in het comedycircuit is: deze vreemde, wat absurde Brit is met niemand te vergelijken. Ook de uiterst talentvolle Jenny Bede is van de partij met haar muzikale comedy. De derde naam is Sean McLoughlin, een vlotte Britse comedian die meermaals mocht openen voor Ricky Gervais en Bill Burr. De kaartverkoop voor deze voorstellingen is vandaag meteen van start gegaan.

Op donderdag zal er bovendien een gala-avond plaatsvinden, waar een aantal comedians uit de line-up het festival zullen openen. Voor alle voorstellingen op Comedy Stop Haarlem zijn aparte tickets te koop. Op die manier kan het publiek zelf een ideale route uitkiezen en de artiesten bepalen die ze graag willen zien. Er is geen festivalticket te koop.

Komende tijd zullen er nog meer klinkende namen worden toegevoegd aan Comedystop 2022. Het programma van dit fijnproeversfestival is met zorg samengesteld en probeert een divers beeld te geven van de internationale comedyscene: de uiteenlopende comedians variëren van absurd tot maatschappelijk betrokken, en van muzikaal tot lekker grof.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: