Vanaf zaterdag 22 maart kan je bij 2BE terecht voor Kyle XY, een nieuwe en veelbesproken science-fiction-reeks van het productiehuis Disney. Centrale figuur in het verhaal is Kyle (gespeeld door Matt Dallas), een mysterieuze tiener die op een dag naakt wakker wordt in een bos. Hij kan zich helemaal niets herinneren. Alles is nieuw en vreemd voor hem : eten, drinken, communiceren... Het lijkt wel alsof hij pasgeboren is. Maar Kyle heeft – vreemd genoeg - niet eens een navel...

Nadat de politie de jongen van straat plukt, wordt hij opgenomen in een jeugdinstelling. Daar maakt hij kennis met psychologe Nicole Trager (gespeeld door Marguerite MacIntyre), die meteen beseft dat de jongen hoogbegaafd en uniek is, en dus ook bijzondere hulp nodig heeft. Nicole raakt geïntrigeerd door haar nieuwste patiënt en ze besluit hem in haar eigen huis op te vangen, tot groot ongenoegen van haar eigen kinderen. Zelfs haar echtgenoot Stephen is er niet helemaal gerust in. Maar Kyle past zich al snel aan : hij leert immers voortdurend bij...

Met Kyle’s nuchtere kijk op de wereld is humor nooit veraf in de reeks, toch bevat Kyle XY de nodige drama, mysterie en spanning om zowel jong, als oud aan het televisiescherm te kluisteren.

Hoofdrolspeler Matt Dallas heeft met ‘Kyle’ zijn allereerste grote acteerrol te pakken. Voordien was hij enkel te zien als figurant in Entourage, in de kortfilm The Visitor en als model in prestigieuze modebladen zoals Vanity Fair en Glamour. Sinds zijn debuut in Kyle XY gaat het Matt voor de wind : zo speelde hij mee in de buitengewoon populaire videoclip van Goodbye My Lover van James Blunt en versierde hij een hoofdrol in de thriller-horrorfilm Babysitter Wanted.

De hoofdcast van Kyle XY wordt aangevuld door een brede waaier van ervaren en veelzijdige acteurs, waaronder Marguerite MacIntyre (o.a. The Shield, The Days, Bones en Shark), Bruce Thomas (o.a. Legally Blonde en Legally Blonde 2 : Red, White & Blonde), April Matson (Quintuplets), Kirsten Prout (o.a. Stargate SG-1 en Elektra) en Chris Olivero (o.a. Boston Public, 24 en Ghost Whisperer).

Kyle XY bij 2BE: zaterdag 22 maart om 19:05

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: