Als Berchemnaar brengt de Vlaamse poptroubadour Maurits Pauwels in samenwerking met het district Berchem en de Berchemse schouwburg CORSO het lied ‘In De Straten Van Berchem’ uit. Het nummer is een levenslied over het universele lief en leed van een lokale gemeenschap. Het lied komt uit in twee versies: een nostalgisch traditionele en een low budget synthpop versie.

Volgens kwatongen is Maurits Pauwels het alter ego van de Limburgse artiest Mauro Pawlowski die onlangs de MIA award voor beste muzikant 2020-21 in ontvangst mocht nemen. Of er een link is tussen beide heren konden we echter niet bevestigen.

Het nieuwe lied ‘In De Straten Van Berchem’ wordt gepresenteerd als een ode aan de thuisbasis van Maurits Pauwels, en maakt deel uit van etnologisch geluidsproject ‘Omgevingsgeluiden’. Met zijn woordvoerder en gids Louis Van Der Waal zal Maurits Pauwels de opgenomen klanken uit Berchem verweven met eigen composities en geluidskunst, meer info hierover volgt later.

De single verschijnt digitaal op 13 mei, een clip volgt later. Op 4 juni is Maurits Pauwels te gast in CORSO (CC Driekoningenstraat, Berchem)waar hij het Berchemlied live aan het publiek zal voorstellen, en vanaf 4 juni is de vinyl single te koop bij de handelaars in Berchem.

Maurits Pauwels startte in 2016 zijn muzikale carrière met de single ‘Een Mooie Tijd’ die hij in opdracht van 2ehands.be uitbracht. Zo werd hij de eerste artiest die debuteerde met een tweedehands plaatje. Vervolgens realiseerde hij ‘Afscheid in Kloten’, een album met Nederlandstalige liedjes tussen kleinkunst en chanson. In 2019 breidde hij zijn bezetting uit en bracht hij met de The Benelux Calypsos ’10 Toppers uit Trinidad’, muziek uit de Caraïben in een Nederlandse hertaling.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over