Elk jaar kleurt de affiche van Festival Dranouter voor een groot stuk Belgisch. Eerder tekenden onder andere al Het Zesde Metaal, Goose, Brihang, Stavroz, Loverman, Mooneye en Compact Disk Dummies present. Vandaag vervoegen ook Noa Lee, Chantal Acda en The North Sea Drifters, Jan De Smet & Dé Academie en Ethno Flanders de jubileumeditie van Festival Dranouter. Naast Jeroen Delodder en DJ Vega (Stikstof), krijgt het DJ-programma een stevige duw met onder meer: Stubru-resident Audiowave, draailier DJ H.A.R.A.L.D., 90s hits met Diskobar Sabrina, de hitsensatie Kwijt Trek System, de Palace Classics DJ Bobalicious en DJ Desperado en véél meer

Nina Kortekaas (Portland) aka Noa Lee voert je mee in een donkere wereld met hier en daar een fractie licht. Met haar debuutalbum 'Airship' onder de arm bouwt ze bij elke song een nieuw klankenpalet op. Telkens komt die speelse indiemuziek terug, met dromerige melodieën en een wild atmosferisch randje. Een niet te missen festivalervaring!

Via elke noot en elk woord creëert Chantal Acda een ruimte waar imperfecties worden herkend en gevierd. De relatie tussen artiest en publiek was nog nooit zo intiem. Haar nieuwe album 'Silently Held' klinkt als een getuigenis van de schoonheid die te vinden is in de nabijheid van onze gebreken en gevoelens. Voor de gelegenheid laat ze zich bijstaan door getalenteerde jazzmuzikanten: The North Sea Drifters.

Ethno Flanders is niet zomaar een band: elk jaar bestaat de groep uit andere bandleden. Een 60-tal internationale jongeren stomen zich jaarlijks een week lang klaar om 3 concerten te spelen, waarvan Festival Dranouter de klap op de vuurpijl is. Hun optredens zijn dus het resultaat van een intensieve stageweek vol jamsessies, dansen en nieuwe vriendschappen. Aanschouw deze jonge, wilde groep en geniet van hun enthousiasme!

Onze ceremoniemeester Jan De Smet was er al bij op de allereerste editie van Festival Dranouter met De Snaar. Op de 50ste verjaardag van dit festival is 'onze' Jan er meermaals bij. Hij speelt met zijn "De Grote Luxe-show" én speelt een exclusief concert samen met de lokale helden van 'Dé Academie' (Ieper). Support your locals!

DJ-programma krijgt gezelschap

Naast Jeroen Delodder en DJ Vega (Stikstof), krijgt het DJ-programma een stevige duw met: Stubru-resident Audiowave, draailier-DJ H.A.R.A.L.D., 90s hitmachine Diskobar Sabrina, sensatie Kwijt Trek System, vinyl-duo Chill Bill & Phil Vinyl, spring-in-'t-veld Karakals, de eclectische DJ Dosschy, Sound On Yoga & Ecstatic Dance én niet te vergeten, de Palace Classics DJ Bobalicious en DJ Desperado.

Op missie om de muren tussen genres af te breken, is Audiowave op weg naar de top van de Belgische DJ-scene! Zijn sets zitten vol muzikale verrassingen, van hiphop over house tot de allernieuwste oorwurm of verborgen parel. Deze Studio Brussel-resident (Bijna Weekend, De Filefuif, Bus Belgica) is klaar om jou op zaterdag 3 augustus muzikaal te verwennen.

Diskobar Sabrina = een dosis waanzin op de meest foute hits! Trap op donderdag 1 augustus het feest in gang en laat je gaan op de beats van MC Patrick en DJ Scampi. Ervaar het ultieme feest met een overvloed aan confetti en belachelijk veel kostuumwissels. Diskobar Sabrina, de plek waar het feest nooit stopt en de deejays alles uit de kast halen voor een onvergetelijke ervaring!

Een DJ met draailier? Check, enter H.A.R.A.L.D live! In dit origineel soloproject mixt multi-instrumentalist en houseproducer Harald Bauweraerts (EmBRUN, Toasaves) stevige down tempo, italo disco, deep house, vintage synthlijnen en de vibe van de ceremoniële draailier.

Adembenemend, geestig en serieus gedraaid. Kwijt Trek System flitst subliem van classics naar hyperpop over happy hardcore en sluit je misschien af met wat booty music. Kitsch en sleazy, no fucks given op vrijdag 2 augustus.

Na haar finaleplaats in MNM Start To DJ in 2020 kan je Karakals op elke grote fuif in Vlaanderen terugvinden. Ze heeft dan ook maar één doel: het publiek ophypen met haar aanstekelijk enthousiasme en de pannen van het dak draaien. Na Balaton Sound is ze klaar voor Festival Dranouter.

Vinyl duo! Chill Bill verzorgt de soul, funk & boogie. Phil Vinyl mixt de gitaarriffs en earlybeats. Enjoy the ride!

Na passages op alle Vlaamse radiostations, is een bezoek van Dosschy aan de Palace een logisch vervolg.

Deze Palace Classic dropt roekeloze ritmebommen met de onophoudelijkheid van een zwoele regenbui. Heupwiegend ga je met DJ Bobalicious het ochtendgloren tegemoet. Stilstaan is strafbaar!

DJ Desperado mixt een straffe cocktail van Afro-Funk, Latin Vibes, Balkanbeats, Cumbia, Electro Swing, Folk, Ska, Reggae en nog veel meer. Deze Palace Classic kan niet ontbreken op de jubileumeditie - 50 Years Of New Traditions!

De Australische Molly nodigt je uit voor een unieke yogaworkshop met headphone instructies - een Silent Yoga als het ware. Sound on Yoga vindt zowel op vrijdag 2, zaterdag 3 als zondag 4 augustus plaats en worden afgewisseld met een workshop Ecstatic Dance. Place to be? De Palacetent op de Feestzone!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: