In de derde aflevering van de vrolijke popquiz Olalala nemen Kirsten Lemaire en Otto- Jan Ham het op tegen Henk Rijckaert en Marcel Vanthilt. Siska Schoeters stelt de vragen en deelt de punten uit. Op woensdag 26 maart om 20.40 u. op Canvas.

In de ronde ‘De BV zingt mee’ komen Nasrien Cnops, Thomas Vanderveken en Jan Hautekiet ieder een bekend nummer zingen met een ietwat van de pot gerukte tekst. Aan de kandidaten om uit te maken om welk nummer het eigenlijk gaat.

Zoals elke week zitten er ook twee ‘Anagredleys’ in de quiz, een mix van muzikale medleys met anagrammen van de uitvoerders als extra tips. Het is een ronde waarin Kirsten Lemaire uitblinkt qua kennis maar ook qua orde en netheid, tot grote opluchting van teamgenoot Otto-Jan Ham: ‘Ik ben blij dat Kirsten een meisje is, dat ik een meisje heb in mijn team, ..., want anders wordt het een slordige boel.’

De panels moeten ook hun rijmskills laten zien in de ronde Rijm je Rijk, met muziek van Frank Galan en van de legendarische Eddy Dyan. Naar goede gewoonte is er ook een Snelle ronde, deze week met al dan niet waar gebeurde verhalen over de wereld van de popmuziek. Aan de panels om in te schatten welke verhalen waar zijn en welke niet. Marcel maakt van de gelegenheid gebruik om ook nog een straf verhaal uit zijn eigen popverleden te vertellen.

Tot slot is er ook voor de panels nog een zangmoment, in de ronde De Tweezak zingt een panellid een nummer voor zijn of haar ploegmaat, maar dan wel met de tekst van een ander nummer. Goed kunnen zingen is handig in de ronde, maar goed kunnen luisteren ook, zo blijkt.

Olalala : woensdag 26 maart om 20.40 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: