Jan Van Looveren en zes sterke vrouwen - zoveel meer dan een reisverhaal.

In het tweede seizoen van Op weg met Jan gaat Jan Van Looveren op een avontuurlijke roadtrip, telkens vergezeld door een straffe vrouw met een sterk verhaal. Buiten de grenzen van hun land en comfortzone leren ze elkaar en zichzelf beter kennen, op spannende routes vol verrassende ervaringen en ontmoetingen.

De bekende dames tonen zich elk op hun eigen manier sterk: ze staan open voor een uitdagende reis, ze trotseren de gevaarlijkste wegen én bovendien hebben ze een boeiend persoonlijk verhaal dat ze in alle openheid durven te vertellen. Ook Jan laat zich van een andere kant zien. Deze sympathieke macho met een peperkoeken hartje slaagt er als geen ander in om door te dringen tot wie deze vrouwen écht zijn.

De landen waar Jan met de dames naartoe trekt, zijn niet de minste. Zo reist hij met Nora Gharib door het onkende en ombeminde Albanië, trotseert hij met Tina Maerevoet het chaotische verkeer in Sri Lanka, trekt hij met Lien Van de Kelder offroad heel El Salvador door, verkent hij met Evi Van Acker het niet-toeristische deel van Vietnam, doorkruist hij met Karolien Debecker bij 45 graden de Sahara en de bergpassen van Marokko en leert hij met Dagný Rós Ásmundsdóttir de desolate IJslandse Westjorden kennen.

De bekende dames

Aflevering 1 (13/12): Nora Gharib (25)

 • Creatieve duizendpoot: vlogster, actrice, (online) host
 • Bestemming: Albanië

Jan trekt met Nora naar Albanië, een land dat - onterecht - onbekend en onbemind is. De wegen zijn hier bepaald geen autostrades. Nora had pas één maand haar rijbewijs toen ze met Jan achter het stuur van de stoere 4X4 kroop. Ze had zelfs nog nooit in het buitenland gereden. Hun rit leidt hen over steile bergpassen en doorheen rivierbeddingen en canyons. Maar ze toont zich een prima chauffeur, vindt Jan. Een tikje té overmoedig zelfs, bij momenten. Met Nora heeft Jan het over haar carrière, haar geloof en haar huwelijk. Toen Nora trouwde met haar jeugdliefde, zorgde dat namelijk voor problemen thuis door de cultuurverschillen.

Aflevering 2 (20/12): Tina Maerevoet (34)

 • Thuis-actrice, theatermaakster
 • Bestemming: Sri Lanka

Jan neemt Tina mee naar Sri Lanka, een land dat haar aantrekt omwille van de mooie natuur en de Boeddhistische levensfilosofie en rust – iets dat zij zelf ook zoekt in haar hoofd en haar leven. De vader van Tina overleed in 2015 en sinds zijn overlijden is Tina erg in zichzelf gekeerd, heeft ze schrik om nieuwe ervaringen op te zoeken. Ze wil opnieuw opener in het leven staan en dingen durven. Daarom gaat zij op weg met Jan: om uit haar kot te komen, te durven reizen en rijden op onbereden paden, maar ook om Jan te vertrouwen.

Aflevering 3 (10/01): Lien Van de Kelder (36)

 • Zangeres, actrice en advocate
 • Bestemming: El Salvador

Jan gaat met Lien naar El Salvador. Niet toevallig, want in El Salvador wil Lien al lang op zoek naar een stuk familiegeschiedenis. Haar "tante Cécile" stichtte er in de jaren '70 een ziekenhuis en materniteit. Ook haar oom Bernard ging daarheen, maar hij werd er vermoord. Lien wil het levenswerk van haar familie graag met eigen ogen zien. Het wordt een emotioneel bezoek.

Lien vertelt Jan over haar gezin met plusdochters: geen makkelijk verhaal. Voor Lien was het plusmoederschap, op jonge leeftijd en terwijl ze zelf nog geen moeder was, een zware dobber. De dochters van haar partner Hans hadden het moeilijk met de situatie, zeker toen Lien zelf haar eerste kindje kreeg. Dat alles ligt nu gelukkig al een tijdje achter hen, want intussen dragen haar plusdochters de kleintjes op handen, en is het gezin één gezellige bende.

Aflevering 4 (17/01): Evi Van Acker (33)

 • Zeilkampioene en ex-topsportster
 • Bestemming: Vietnam

Evi heeft in haar zeilcarrière zowat de hele wereld afgereisd, en ze verbleef twee derde van het jaar in het buitenland. Maar eigenlijk heeft ze van alle landen waar ze was weinig meer gezien dan de havens, het water en haar logies. Nu ze de topsport vaarwel heeft gezegd, wil ze de wereld op een andere manier leren kennen, en Jan biedt haar die kans. Het wordt een reis met veel nieuwe, eerste ervaringen.

Evi komt over als een harde tante; als topsportster moest ze natuurlijk ook focus en discipline hebben. Maar aan Jan toont ze al snel haar goedlachse en warme kant, die totaal niet bij dat imago past. Ze vertelt zonder schroom hoe moeilijk het leven na de topsport haar valt, en hoe hard ze haar weg en zichzelf moet zoeken momenteel.

Aflevering 5 (24/01): Karolien Debecker (39)

 • Radiomaakster
 • Bestemming: Marokko

Jan trekt met Karolien naar Marokko, een land dat heel anders met vrouwen- en holebirechten omgaat dan wij. Karolien wil daar met open blik ontdekken waar de verschillen zitten, en hoe zij zich daar zelf bij voelt.

Karolien en Jan hebben elkaar veel te vertellen, en ze plagen elkaar vanaf de eerste minuut. De twee sterke karakters zijn aan elkaar gewaagd. Karolien is niet echt gediend van de traditionele rollenpatronen, en dat laat ze Jan ook weten. Maar de reis is meer dan alleen gelach en geplaag: Karolien vertelt Jan openhartig over de schaamte die zij voelde toen ze jonger was en uit de kast kwam. Ze hebben het ook over haar kanker en prothese, en de vroeggeboorte van haar zoontje. Samuel kwam 3 maanden te vroeg op de wereld en haalde het maar net. Voor Jan, zelf ook vader, een aangrijpend verhaal.

Aflevering 6 (31/01): Dagný Rós Ásmundsdóttir (46)

 • IJslands-Belgische tv-chef
 • Bestemming: IJsland

Jan staat voor een uitdaging: hij wil met Dagný Rós op reis door haar eigen thuisland, IJsland. En haar daar dingen laten ontdekken die ze nog niet eerder zag, deed of meemaakte. Dagný Rós laat hem al bij hun onmoeting op de luchthaven weten dat dat haar een onmogelijke opdracht lijkt. Maar ze onderschat Jan: hij wil met haar naar de ruige Westfjorden, het meest desolate en onbewoonde stuk van het land, en een regio waar Dagný Rós nog niet geweest is.

Ze komt haar verleden tegen als Jan met haar langs het geboortedorp van haar vader rijdt. Het brengt bij de spontane en vrolijke dame plots een andere kant naar boven. Ze deelt haar familiegeschiedenis en jeugdherinneringen met Jan, en praat over de armoede waarin haar vader is opgegroeid, zijn alcoholmisbruik en haar moeilijke jeugd.

Op weg met Jan: vanaf 13 december op Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: