Voor het eerst pronkt niemand minder dan Mega Mindy op de affiche van Park Happening Schoten. De organisatoren verwelkomen deze roze helding als gastartieste van De Bende op zaterdag 30 augustus in het gemeentelijk park. Het gratis evenement voor kinderen, jongeren en volwassenen start traditioneel om 11.00u met tal van activiteiten en animaties voor de jeugd. Om 17.45u geeft DJ Ive Peeters de aanzet voor het muzikale gedeelte dat achtereenvolgens De Bende met Mega Mindy, De Romeo’s en de coverband Les Truttes op het podium brengt. Na het laatste optreden zorgt DJ en fuifbeest Axel Daeseleire voor de nodige feestmuziek tijdens de Park Party.

Park Happening Schoten is, als afsluiter van de zomervakantie, toe aan de 17de editie. Elk jaar zakken enkele duizenden bezoekers uit de regio Schoten af naar dit feestelijk evenement, dat al in de late voormiddag start met een ruim aanbod aan activiteiten en animaties. De initiatiefnemers bij de gemeentelijke jeugddienst zorgen ook al jaren voor aantrekkelijke affiches met bekende namen uit muzikaal Vlaanderen. Zo konden de voorbije jaren al Natalia, 2 Fabiola, Sylver, Stash, Lasgo en Milk Inc. verwelkomd worden voor het avondgedeelte. Die traditie wordt dit jaar verdergezet: Mega Mindy vliegt om 18.30u de grote festivaltent achter het kasteel binnen om met haar superkrachten De Bende te vergezellen. Om 20.00u is het tijd voor de polonaise op de Vlaamse schlagers van De Romeo’s. Deze drie heren in maatpak staan, met meer dan tien jaar ervaring op de planken, garant voor 100% feest.

De headliner op Park Happening Schoten 2014 groeide uit van een eenmalige grap naar een succesvol spektakel. Les Truttes trad reeds op op verschillende grote Vlaamse stadsfestivals zoals Maanrock, Suikerrock, Marktrock en de Lokerse Feesten. Ook verscheen de band live op Eén in Villa Vanthilt en stonden ze meermaals in het Openluchttheater Rivierenhof. Sinds 1996 legt Les Truttes de nadruk op vooral discocovers met bijhorende glitter- en glamourshows. Het succes ligt ‘m in de wijze waarop covers worden gebracht. Met hun verleden in metal-, punk- en crossoverbands is hun insteek allesbehalve conventioneel. Nummers worden aangepast, omgevormd, schaamteloos naar hun hand gezet. Vanaf 2004 werd de muzikale horizon verbreed en sloop er meer rock, dance en techno in hun live-sets. Met hun ‘Letter Be Light’ tournee brengt Les Truttes niet gewoon muziek maar wel een totaalspektakel dat niemand onberoerd laat. De band staat met vernieuwde set in een indrukwekkend decor voor een ware ‘live-experience’.

Uiteraard start Park Happening Schoten getrouw met het daggedeelte voor de jeugd. Een klimmuur, een death-ride, ballenbad en schminkstand, diverse springkastelen en trampolines, een eendjeskraam en een draaimolen zijn slechts een greep uit het aanbod. De activiteiten worden aangeboden aan prijzen van € 0,50 tot € 3,50. Ook vinden er workshops en demonstraties plaats van verschillende lokale jeugd- en sportverenigingen. Het daggedeelte voor kinderen en jongeren mondt om 17.45u uit in de kinderdisco met DJ Ive Peeters en gaat naadloos over in het avondprogramma. Net als vorig jaar zal het ganse programma van dit familie-evenement gepresenteerd worden door Niko Van Driessche, presentator bij JIMtv en ook gekend van zijn deelname aan Expeditie Robinson 2011.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Park Happening Schoten
Datum: 
Zaterdag 30 december 2014
Locatie: 
Gemeentelijk park, schoten
Meer over