Sofie krijgt deze week een waar muziekicoon over de vloer: niemand minder dan Soulsister-frontman Paul Michiels staat mee achter de kookpotten. Momenteel verrast en ontroert hij Vlaanderen met zijn ‘Liefde voor Muziek’, maar ook zijn liefde voor food is groot. De zanger houdt enorm van tafelen en zit vol met sappige verhalen die hij maar al te graag deelt tijdens het koken.

Paul Michiels groeide op in de jaren ’50 en associeert zijn jeugd vooral met zijn grootmoeder, moeke Stans, die een café uitbaatte in zijn geboortedorp Heist-op-den-Berg. Daar at hij een gerecht dat in de volksmond ‘blauwe Jan met spek’ werd genoemd: stoemp met rode kool en spek. Sofie maakt op maandag 22/02 het gerecht nog eens klaar voor Paul, maar kan ze de kookkunsten van zijn grootmoeder ook evenaren?

Op dinsdag 23/02 begeeft Sofie zich zoals steeds op glad ijs, want dan gaat ze aan de slag met selder, iets waar Paul al sinds zijn kindertijd een hekel aan heeft. Sofie baseert haar recept op de spaghetti à la Paul, Pauls spaghettisaus die naar eigen zeggen de beste van de wereld is. Tijdens het koken ontroert de Vlaamse zanger Sofie onverwacht tot tranen toe met een prachtige cover van wijlen David Bowie.

Spruiten zijn één van Pauls lievelingsgroenten, en op woensdag 24/02 schotelt Sofie hem daarom een heerlijk winterse minestrone van spruiten en parmezaan voor. Thuis laat Paul het koken vooral aan zijn vrouw over, maar speciaal voor Sofie steekt hij deze keer zelf ook de handen uit de mouwen. Tijdens het proeven kan hij amper geloven dat hij dit gerecht eigenhandig heeft gemaakt.

Donderdag 25/02 reist het duo in gedachten naar Kreta. Pauls dochter Lisa trouwde met een Griek en woont er intussen al jaren. Sofie maakt een moussaka volgens Lisa’s authentiek Kretenzisch recept. Wanneer de moussaka in de oven zit, zorgt Paul opnieuw voor een streepje muziek.

Vrijdag 26/02 dompelt Sofie Paul onder in de wereld van de patisserie. Het enthousiasme waarmee hij de zelfgemaakte biscuittaartjes met mokka crème au beurre en amandelen naar binnen speelt, zegt meer dan duizend woorden.

OP HET MENU

  • Op maandag 22/02: stoemp van rode kool met spek
  • Op dinsdag 23/02: spaghetti à la Paul
  • Op woensdag 24/02: minestrone van spruiten met parmezaan
  • Op donderdag 25/02: moussaka uit Kreta
  • Op vrijdag 26/02: biscuittaartjes met mokka crème au beurre en amandelen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over