Dat was toch wel het allerbelangrijkste nieuws dat we op dag 3 van Rock Am Ring te horen kregen. Voor we naar het festival trokken hadden we al gehoord dat het waarschijnlijk de laatste editie op de Nürburgring zou worden. Rock Am Ring had zijn thuishaven bijna 30 jaar op de Ring, maar zal zijn 30ste verjaardag in 2015 op een andere locatie organiseren. Mönchengladbach zal hoogstwaarschijnlijk de nieuwe locatie worden. RAR-organisator Lieberberg liet dat gisteren tijdens een persconferentie weten. De sfeer van Rock Am Ring wordt gemaakt door de goede organisatie, de talrijke top bands en de toeschouwers en ze vertrouwen erop dat de verandering van locatie daar niets aan zal veranderen. RAR’14 was ook live te horen op de radio via SWR3, waar meer dan 2 miljoen mensen op donderdag en vrijdag al van gebruik hadden gemaakt.

Ondertussen konden de mensen weer genieten van een derde dag vol muziek met alweer een overvloed aan keuze. Opener van de dag op Alternastage werd  Nothing More, een jonge Amerikaanse band uit Texas. Op blote voeten en ontbloot bovenlijf gaf de zanger het beste van zichzelf. Op een derde dag van een festival is de opkomst van het publiek vaak nog niet zo groot voor de eerste band, maar het publiek dat aanwezig was reageerde heel enthousiast. Vooral wanneer de gitaristen en de zanger met zijn drieën op een basgitaar gingen tokkelen. De zanger van Nothing More, Johnny Hawkins, was in eerste instantie de drummer en dat kon je nog wel een beetje merken wanneer hij nog een show weggaf aan een extra kleinere drumset. Het extraatje van bas en drums gaf je een prettig buikgevoel bij o.a. ‘Salem (Burn The Witch)’.  Nothing More zal komende dinsdag in Antwerpen in Trix optreden waar ze hopen op een iets langere set.

Nadien was het aan Powerman 5000, de broer van Rob Zombie die later op de dag nog op het podium stond, en Josh Record op de Clubstage. Op de Seat Centerstage ging de opener naar 257ers, gevolgd door The Pretty Reckless en de Britse indierockband Kaiser Chiefs. FVM kreeg de mogelijkheid om enkele artiesten te interviewen, waarover we jullie later op de FrontView site meer zullen laten weten, dus jammer genoeg geen verslag deze bands.

Karnivool  was één van de bands die we mochten interviewen, dus wilden we zeker hun optreden niet missen op de Alternastage. Deze sympathieke mannen komen uit Australië en brengen progressieve rock. Zij wonnen vorig jaar een ARIA award voor Beste Hard Rock/Heavy Metal album voor het derde album Asymmetry dat uitkwam in 2013. Zanger Ian Kenny heeft een mooie vrij hoge stem, die de nummers iets zweverigs en mysterieus geeft. ‘Set Fire To The Hives’ kon op veel reactie van het publiek rekenen. Op ‘Themata’ klapte dat publiek zeer enthousiast mee en er werd heel hard mee gezongen op het rustigere‘New Day’. Karnivool heeft komende dinsdag in Trix Antwerpen een eigen show, waar ze het dubbele spelen van wat ze hier op RaR brachten. Met Nothing More als voorprogramma kan dat niet slecht worden!

Rock Am Ring ging verder met o.a. Opeth en We Are Scientist. De massa mensen bewoog zich van het ene podium naar het andere, ondertussen smullend van het vele lekkers dat er te verkrijgen was aan de kraampjes.

Heaven Shall Burn speelde een thuismatch hier in Duitsland en dat kon je wel zien. Enerzijds door het vele volk dat was toegestroomd aan de Alternastage, anderzijds door wat we zagen op het podium. Op dat podium stond een decor van een gebombardeerde stad, met prikkeldraad en precies een loopgraaf waar de drummer bovenop zat. Ze kregen veel volk enthousiast, waarvan er veel in waren voor wat crowdsurfing! Horns up voor Heaven Shall Burn! Naarmate het optreden vorderde gingen er ook nog vlammen de lucht in. Op podium vlogen de haren in het rond van headbangen. De mensenmassa werd zowat zot, tot grote tevredenheid van de zanger en hij dook dan ook zelf even het publiek in. Op  Seatcenterstage waren ondertussen Die Fantastischen Vier begonnen, een Duitse HipHopformatie uit Stuttgart. Onze keuze bleef echter bij de bands op de Alternastage.

Voor we richting RAR vertrokken hadden sommige al gezegd dat we het optreden van Rob Zombie niet mochten missen. En na ons gesprek met RZ-gitarist John 5 wilden we dat ook zeker niet missen. Rob Zombie startte direct met hit 'Dead City Radio And The New Gods Of Supertown'  en bracht de sfeer er direct in. Rob Zombie is één al make-up en  kostuums die regelmatig in detail wat veranderden. John 5 zet zo af en toe een ander masker op en Rob wisselde al eens van shirt. Titels als 'Living Dead Girl' kan je natuurlijk verwachten als je zelf Rob Zombie noemt. Hun naam is misschien zombie, het zijn absoluut “living zombies”!  Rob en zijn kompanen racen over podium en zijn dreads vlogen regelmatig de lucht in. Ginger Fish gaf een opzwepende drumsolo op het ritme van ‘I Feel Good’ van James Brown. Het publiek riep meerdere malen "Zombie" en op vraag van Rob Zombie werd er ook 'Rock' and 'Motherfucker' geschreeuwd, tegen elkaar op. Een perfecte intro voor 'Sick Bubblegum', waarbij we er ook reuze bubbelgums het publiek zien ingaan. 'Am I Evil' werd luid meegezongen! Tijdens de superlange, maar geweldige gitaarsolo van John 5 ging Rob Zombie even tot aan zijn publiek, waar er werd getrokken en geduwd om hem aan te raken.  Met 'School's out', een cover van Alice Cooper werd de boel helemaal op stelten gezet. Afsluiten deed Rob Zombie met ‘Dragula’, een knaller die mijn goesting naar Graspop Metal Meeting in Dessel nog groter maakt, want daar staan ze op zondag op één van de mainstages.

De headliner op de Seat Centerstage van Rock Am Ring ging op zaterdag naar Linkin Park. Die begonnen later dan gepland en dan hadden de mensen op het plein nog even de kans om “Scheiße Bühne” te roepen naar de vips op het balkon van de pits. Linkin Park begon er aan, zo’n kleine 20min. te laat maar daardoor was de goesting van het publiek alleen maar groter geworden.  Luid geklap volgde op de maat van de intro. Opener 'Guilty all the Same' had het publiek direct mee vanaf de eerste noot. Linkin Park had het hoofdpodium goed gevuld. Drums en Keys stonden hoog boven op enkele schermen die later mooie torens van licht werden. Het publiek genoot en toonde dat met meermaals luid applaus en zang dat vaak opsteeg naar die tribunes. Wie in die tribunes al niet genoot van het optreden, genoot al van die reacties van het publiek.

Op Alternastage stond op dat moment ook een knaller van formaat. Trash metalband Slayer stond daar het beste van zich te geven. Wie er nog niet aan toe was om dag 3 te beëindigen, kon verder gaan naar SDP en Booka Shade op de Clubstage of Jan Delay & Disko No.1 op de Alternastage.

Rock Am Ring geeft elke dag het beste van zichzelf. Nog voor ieder is gaan slapen wordt alles weer opgeruimd voor de volgende dag. Nog één te gaan…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: