In de week van 11 april is acteur en zanger Roel Vanderstukken te gast in De Keuken van Sofie. Tussen zijn muziekoptredens en opnames van Familie maakt deze drukbezette vader graag tijd om een week lang met Sofie Dumont te koken. Zijn grootste hobby is uit eten gaan, al staat hij even graag zelf achter de kookpotten.

Op maandag 11/04 gaan Sofie en Roel terug naar zijn culinaire jeugd. Zijn grootouders spendeerden uren in de keuken om een lekker potje klaar te maken voor de jonge Roel. Vooral aan de krabcocktail van zijn oma Helene heeft hij bijzondere herinneringen. Sofie kiest voor een hedendaagse versie met avocado en pompelmoes. Ondertussen vertelt Roel uitgebreid over zijn jonge jaren in het Hageland en hoe heerlijk hij het vindt om tot op vandaag in dezelfde straat te wonen als zijn ouders, grootouders én overgrootouders.

Roel is geen fan van dieren uit de zee. Op dinsdag 12/04 staat zijn minst favoriete zeemonster op het menu: inktvis. Sofie presenteert die met pasta, krokant spek en geroosterde tomaat. Kan de combinatie Roel bekoren?

Roel houdt van seizoensgebonden gerechten en hij is op woensdag 13/04 dus helemaal in zijn nopjes. Dan trapt hij samen met Sofie het Belgische aspergeseizoen af, dat officieel start op donderdag 14/04. Met hun asperges met spiegelei, gebakken zalm en een licht yoghurt-mayonaisesausje zorgen ze dus meteen voor kookinspiratie. Nadien heffen ze samen het glas op de eerste asperges van het jaar.

Zijn uitstap naar New York met vriendin Anne-Sophie is Roel erg bijgebleven. Ook op culinair vlak was hij enorm onder de indruk van de stad. Sofie maakt daarom op donderdag 14/04 een toast met burrata, gegrilde vijgen en prosciutto, een New Yorkse combinatie. Het duo klinkt op het resultaat met een Dark and Stormy-cocktail, een drankje dat in de smaak valt bij rumliefhebber Roel.

Vrijdag 15/04 sluiten ze de week af met een heerlijk dessert: zachte wafels met vanilleroomijs, geflambeerde banaan en zoute gekarameliseerde amandelen.

OP HET MENU

  • Op maandag 11/04: krabcocktail met avocado en pompelmoes
  • Op dinsdag 12/04: pasta met inktvis, spekjes en tomaat
  • Op woensdag 13/04: asperges met zalm en yoghurtsausje
  • Op donderdag 14/04: toast met burrata, vijgen en prosciutto
  • Op vrijdag 15/04: zachte wafels met zoute gekarameliseerde amandelen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: