Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 2023 zal het internationaal toonaangevende hiphopfestival Rolling Loud neerstrijken in Rotterdam Ahoy voor een tweedaags festival gevuld met internationaal hiphop talent. De bevestigde headliners zijn Travis Scott en Kendrick Lamar. De organisatie zal binnenkort meer acts bekend maken. De kaartverkoop start zaterdag 10 december om 10:00 uur via www.rollingloudrotterdam.nl.

Afgelopen jaar trakteerde de Amerikaanse festivalorganisator Rolling Loud hiphopliefhebbers al op een indrukwekkende line-up in samenwerking met WOO HAH! Dit jaar zal het festival
plaatsvinden in Rotterdam Ahoy onder de noemer Rolling Loud Rotterdam - presented by WOO HAH! Het festival wordt georganiseerd door MOJO Concerts. Het festival kent vier podia waarbij fans zowel indoor als outdoor kunnen genieten van nationale en internationale hiphop acts.

Op vrijdag 30 juni verwelkomt Rolling Loud Kendrick Lamar als headliner. Sinds zijn debuutalbum ‘good kid, m.A.A.d. city’ uitkwam in 2012 heeft de Amerikaanse artiest zich binnen een kort tijdsbestek opgewerkt tot de huidige koning van de hiphop. Zijn meest recente album ‘Mr. Morale & The Big Steppers’ is gevuld met sterke technische raps en sociaal politieke teksten. Met de gelijknamige live tour wist Lamar indruk te maken met een show waarin hij op vernuftige wijze theater, dans en ijzersterke raps bij elkaar bracht, met als resultaat twee uitverkochte avonden in de Ziggo Dome.

Op zaterdag 1 juli siert Travis Scott de poster als headliner. De Amerikaanse superster is geen onbekende van de organisatie. In 2017 en 2019 stond hij al op het podium van WOO HAH! waar hij een verpletterende indruk achterliet met zijn energieke liveshow. Zijn album ‘ASTROWORLD’ uit 2018 belandde direct op #1 in de Billboard top 200 en met zijn recente samenwerkingen met onder meer Drake en Pharrell Williams is Travis één van de meest toonaangevende rappers van dit moment.

Renske Satijn, directeur Rotterdam Festivals: “We zijn supertrots om Rolling Loud Rotterdam te verwelkomen in onze stad. Dit festival met zijn internationale programmering en aantrekkingskracht weerspiegelt het DNA van Rotterdam én bevestigt Rotterdam als festivalstad. Met Rolling Loud voegen we een prachtig festival toe aan het evenementenaanbod van Rotterdam”.

“De afgelopen jaren heeft Ahoy zich al bewezen als een perfecte locatie voor grote evenementen en wij kunnen niet wachten om Rolling Loud aan dit rijtje toe te voegen. Het internationale en cultureel diverse karakter van dit Amerikaanse festival past perfect bij een stad als Rotterdam”, aldus Jolanda Jansen, directeur Rotterdam Ahoy.

Camiel le Rutte, Projectmanager Festivals MOJO: “De samenwerking tussen WOO HAH! en Rolling Loud afgelopen jaar smaakte naar meer. Vandaar dat we dit jaar de stap zetten om met deze partner ons te gaan vestigen in Rotterdam. We hebben grote ambities op het gebied van live hiphop en Rotterdam is daarin de perfecte match. MOJO is al jaren kind aan huis bij Rotterdam Ahoy met North Sea Jazz en we kunnen niet wachten om dit terrein op een geheel nieuwe manier in te gaan zetten voor een hiphopfestival met de schaal en aantrekkingskracht van Rolling Loud.”

Rolling Loud oprichters Matt Zingler en Tariq Cherif zijn blij met de aankondiging, “Onze eerste ervaring met het Nederlandse festival publiek was er een om niet te vergeten. We houden van de energie die jullie brengen wanneer jullie eindelijk je favoriete artiesten live kunnen zien. We zijn klaar om Nederland de volgende stap te laten zien van alles wat Rolling Loud te bieden heeft op de nieuwe locatie bij Rotterdam Ahoy”

Voor Rolling Loud Rotterdam zijn naast reguliere weekendtickets ook GA+, VIP tickets en aanvullende opties beschikbaar. Kijk voor alle beschikbare ticketsoorten op de website. De kaartverkoop start zaterdag 10 december om 10:00 uur via rollingloudrotterdam.nl en ticketmaster.nl. Binnenkort maakt de organisatie nog meer acts bekend die 30 juni en 1 juli zullen optreden op het festival.

ROLLING LOUD ROTTERDAM 2023
Rotterdam Ahoy
Weekendkaarten: vanaf €199,- (incl. servicekosten)

Meer info over Rolling Loud 2023 vind je op: www.rollingloudrotterdam.nl
De kaartverkoop start zaterdag 10 december om 10:00 uur via www.rollingloudrotterdam.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over