Het is met haar derde album Balancê, uitgebracht op het label World Connection op 13 februari 2006, dat de zevenentwintig jaar oude Sara Tavares definitief haar plek inneemt als een van de artiesten en componisten die een gezicht geeft aan de generatie Afrikanen in Lissabon in de 21e eeuw. Sara Tavares was net 16 jaar, toen zij de twee meest belangrijke TV muziekfestivals won in Portugal en in
één klap haar leven op z’n kop zette. Geboren uit een tweede generatie immigranten uit Kaap Verdië, groeide Sara op in een wereld tussen twee culturen. Aanvankelijk stond ze bekend als componist en tekstschrijfster van Gospel, Soul en Funk. In haar tweede album ‘Mi Ma Bô’ geproduceerd door de in Parijs woonachtige Lokua Kanza en bekroond goud in Portugal, was haar Afrikaanse invloed duidelijker hoorbaar door de mix van Afrikaanse ritmes en melodische pop songs.

Na vijf jaar komt haar lang verwachte nieuwe album Balancé. Sara drukt nadrukkelijker haar stempel op dit album dat zij zelf produceerde, schreef en veelal zelf heeft ingespeeld. Balancé is een heerlijk album waar Sara zich laat zien als een zeer talentvolle hedendaagse singer/song writer die op een eerlijke manier haar gevoelens weergeeft en op subtiele wijze hedendaagse westerse invloeden combineert met haar Afrikaanse roots.

Sara Tavares Tourschedule
woe 15 maart: CC De Schakel, Waregem
don 16 maart: CD Podium Deurne
zat 18 maart: CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg
zon 19 maart: CC Leopoldsburg
zat 25 maart: CC Ter Vesten Beveren

TICKETS EN INFO : Tel 011/40 31 23

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: