Goed nieuws voor wie er in mei niet kon bij zijn op de 10de editie van Docville! Dalton Distribution brengt dit najaar verschillende films uit de nationale selectie uit in de Belgische bioscoop.

Desert Haze
Het cinematografisch verbluffende 'Desert Haze' mag de spits afbijten en gaat na de avant-première op 11 september in BOZAR in nationale release op 17 september. De film vormt na 'Fronterismo' en 'Blue Meridian' het sluitstuk van de trilogie van cineaste Sofie Benoot over de Verenigde Staten, een land dat haar mateloos fascineert. Ze trok deze keer naar het uiterste westen van Amerika en kwam terug met een mozaïek van verhalen uit verleden en heden, mythe en realiteit. De film ging in wereldpremière op Visions du Réel en kreeg een Speciale Vermelding van de jury op DOCVILLE.

Feel My Love

In oktober is het de beurt aan het veelgeprezen 'Feel My Love' van Griet Teck. De film is een pakkende observatie van het menselijk bestaan en schetst een intiem portret over leven en oud worden met dementie. Op een luchtige maar tegelijk ontroerende wijze wordt getoond hoe ouderen en verzorgers omgaan met het verdwijnende geheugen van de vooroorlogse generatie, en hoe muziek heel teder de leegte vult. 'Feel My Love' komt op 15 oktober in de zalen.

9999
Tot slot neemt Dalton Distribution ook het beklijvende '9999' van Ellen Vermeulen op in de catalogus. Deze film was te zien op DOCVILLE en werd op 13 mei uitgebracht als de eerste DocPoppie, waardoor de film die dag op verschillende plekken in Vlaanderen en Brussel te zien was.

Voor vertoningsplekken en -data van deze films kan u terecht op www.daltondistribution.be of schrijf u in op de Dalton-mailinglijst.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: