Na 31 jaar komt de compilatiereeks aan zijn eind

De langstlopende compilatiereeks, Serious Beats, komt op 25 november aan zijn eind met deze allerlaatste editie. De compilaties zijn gekend bij DJ’s en houseliefhebbers in heel België. The Ultimate Saga of House bevat een selectie van meer dan 60 tracks zorgvuldig gekozen door de samenstellers van het merk.

Serious Beats startte in 1991 en werd in de jaren daaropvolgend één van de populairste compilaties in België. Het merk serveert al 100 edities de hotste dance tracks. Typisch aan de reeks was dat er altijd werd gekozen voor de ‘full length versions’ om tegemoet te komen aan de wensen van DJ’s. De tracklists van de compilaties werden telkens zorgvuldig uitgekozen, en ook deze allerlaatste editie bevat meer dan 60 toptracks. Met retro-classics van Robert Miles, Yves Deruyter, Emmanuel Top en Energy 52 over de nu al tijdloze floorfillers van Avicii, Bicep, Tocadisco, Green Velvet en Dennis Ferrer naar de recentere classics in wording van Purple Disco Machine, Fisher, Riton en Camelphat. Stuk voor stuk nummers die de muziekgeschiedenis in zullen gaan als echte klassiekers.

Het eerste volume van Serious Beats werd gereleased in volle New Beat periode, toen vele Belgische producties furore maakten: T99, Quadrophonia, B-Sides, Pleasure Game, Set Up System, Edwards & Armani, Praga Khan,A Split Second, … Velen zijn aan het grote publiek kenbaar gemaakt door de Serious Beats compilaties.

Om de honderdste, en tevens laatste, editie te vieren wordt Serious Beats 100 uitgebracht in een speciale ‘Anniversary edition’: een 6CD Box en in 3 Vinyl Box Sets, met als extra insert een mooi overzicht van alle coverhoezen van alle volumes. Het ultieme collector’s item.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: