Na het succesvolle ‘Kijk Ons Nou’ met Metejoor, lanceert Snelle weer een heerlijk opvallende solosingle: ‘5 voor 12’. De song is verweven om het bekende concept van het maar net op tijd zijn, maar zodanig dat iedereen er zich tekstueel kan in vinden. “’5 voor 12’ gaat over nét op tijd zijn. Het kan zijn dat je net op tijd bent voor die gedroomde baan of net op tijd die ene geliefde een WhatsAppje hebt gestuurd. Uiteraard kan het er ook over gaan dat je net op tijd bepaalde zaken anders bent gaan doen”, klinkt het bij de populaire artiest. Opmerkelijk is de populaire, vrolijke sound uit de jaren ’80, waarmee Snelle iets nieuws uitprobeert. ‘5 voor 12’ is dan ook een heerlijke track, voorzien van een catchy refrein en een leuke songtekst. Je kan hem eindeloos spelen en streamen in de wagen, thuis of op een fijn feestje. De song wordt ondersteund door een videoclip, die Snelle in de prachtige natuur van Noorwegen draaide. ‘5 voor 12’ van Snelle verscheen op ROQ ’N Rolla Music / Cloud 9 en is digitaal beschikbaar.

Met een sterk presentatiedebuut in het populaire Nederlandse tv-programma ‘I Want Your Song’, maar ook als jurylid in het nieuwe programma ‘Ministars’, blijft er veel vaart zitten in de carrière van de 27-jarige Snelle. Na zijn succesvolle zomersingle ‘Kijk Ons Nou’ met Metejoor was het vooral weer uitkijken naar nieuwe solonummers van één van de populairste artiesten uit de Lage Landen. Ruim voor we het jaar uitzwaaien, verrast Snelle ons met nieuwe muziek: “Jullie hebben er even moeten op wachten, maar dit is het begin van een fase waarin ik de komende tijd veel liedjes ga uitbrengen. Ik heb de smaak te pakken en heb sinds lange tijd weer ontzettend veel zin in het uitbrengen van nieuwe nummers”, zegt hij enthousiast.

Met ‘5 voor 12’ krijgen we een song waarvoor Snelle samenwerkte met medesongwriters en producersJimmy Huru en Arno Krabman, die beiden ook meewerkten aan Snelle’s monsterhit ‘Blijven Slapen’, een gouden en platina duet dat hij een tijdje geleden uitbracht met Maan. Aan de tekst van ‘5 voor 12’ werd er verder ook meegewerkt door Sander de Bie, lid van de Lieve Jongens Band en medeschrijver van de FLEMMING-hit ‘Automatisch’, en ook Hansen Thomas, die Snelle leerde kennen bij ‘I Want Your Song’. Deze laatste heeft trouwens ook de backingvocals voor z’n rekening genomen, waardoor het geheel perfect in elkaar past. Hansen weet als geen ander hoe je de heerlijke 80’s-sound kan mengen met R&B invloeden. Op dit moment is Snelle ook bezig met een succesvolle clubtournee door de Lage Landen. Na zijn concert in Muzikodroom Hasselt, speelt hij op woensdag 7 december 2022 in Trix Antwerpen. Uiteraard voegt hij zijn nieuwe single ‘5 voor 12’ toe aan zijn setlijst.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over