Als we het hebben over een reizende ster in België, hebben we het ongetwijfeld over Stan van Samang. Hij speelde Kevin de Kesel in Wittekerke en nam deel als toen nog nobele onbekende aan de wedstrijd Steracteur Sterartiest. De verbazing was dan ook enorm toen Stan de eerste week iedereen van het podium zong. Hij werd dan ook de grote favoriet en kwam aan het einde van de wedstrijd als grote winnaar uit de bus. Het vervolg van het verhaal is inmiddels bekend.

Voor de zomer bracht hij zijn eerste single “Scars” uit en het was meteen een schot in de roos. De lichte poprock song kwam uit het niets de Ultratop binnen en steeg in een mum van tijd door naar nummer 1. “Scars” werd zot gedraaid op de radio en ook zijn zomertournee samen met Sarah en Roel Vanderstukken was één groot succes. Stan is dan ook ongetwijfeld één van de revelaties van 2007.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en is het tijd voor bevestiging. Die bevestiging is er want met “Welcome back” heeft Stan een parel van een debuutalbum klaar. Op het album staat naast zijn debuutsingle “Scars” ook de opvolger “Poison”. De tweede hitsingle van Stan ligt helemaal in de lijn van “Scars” en beloofd de hitparade de komende weken ook nog onveilig te maken.

Dat Stan meer dan één genre baas kan, bewees hij al tijdens steracteur sterartiest, maar doet dit nu ook op het album. Zo vinden we buiten lichte poprock nummers als “Scars” en “Poison” ook nog enkele rockbalades en trage popsongs terug op “Welcome back”. Wat opvalt aan het album is de intro’s van de meeste nummer die Stan op akoestische wijze inzet.

Met “Don’t Let me Down” en “Shades” haalt Stan alvast het beste uit zijn stem. De rockbalades wisten ons dan ook meer dan te bekoren en zullen ongetwijfeld vele vrouwen in zwijm laten vallen. Na het horen van het nummer “Welcome Home” zijn we helemaal verkocht. De prachtige stem van Stan komt dan ook perfect tot uiting en deze gevoelige balade. Hiermee bewijst hij alvast dat hem nog ene prachtige carrière te wachten staat.

Op het album vinden we ook nog enkele akoestische versies terug live van op the montana sessions in Brussel. Ondermeer van zijn hit “Scars” en “Poisin”. Het ruige nummer “Scars” werd omgetoverd tot een gevoelig nummer waarin Stan zich helemaal blootgeeft. Ook de akoestische versie van “Poisin” was ongetwijfeld verbazingwekkend en had voor ons dan ook op single mogen uitkomen. Daarnaast vinden we ook nog akoestische versies terug van “My Hero” en “Ray of Lighy”.

Na het beluisteren van het album zijn we dan ook volledig fan van Stan van Stamang. Met dit album legt hij in ieder geval de basis voor nog een heel lange carrière. Het is dan ook must voor iedereen die van muziek houd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: