Christa zegt het vaak: ” ’t Moet hier vruchtbare grond zijn.” En Stephanie en Magali bewijzen het tegelijk met hun tweede zwangerschap. Stephanie is bovendien nu al langer zwanger (“Elke dag is vanaf nu nieuw voor mij”) dan ze ooit was van Iluna. Als alles normaal verloopt, wordt haar tweede een Sinterklaasgeschenk én nummer 10 op de Planckaertberg. En zo rond Pasen loopt er dan een volledig elftal rond. Christopher vindt dat hij als voortdurend uithuizige werfleider teveel mist van al dat familiaal geluk en kiest voor een job aan huis. Wat hopelijk goed nieuws betekent voor de nog steeds op hun verbouwing wachtende boschalets.

Van Francesco’s parketfront intussen niets dan goed nieuws. Zo goed zelfs dat hij samen met eerste Miss Planckaert Kim een Vlaamse showroom opent in het met vele herinneringen beladen huis van moeder Gusta. Junior schakelt ook een versnelling hoger. Op het racecircuit ruilt hij zijn kart in voor een Porsche. En hij breidt zijn zelfstudiepakket uit met lessen articulatie.

Van uitbreiding gesproken. Eddy kan stilaan een vervoersbedrijfje opstarten onder het motto “Weg of geen weg, wij brengen u waar u wezen wil”. Naast het uitgebreide fiets-, motor-, quad- en autopark kan u voortaan ook kiezen uit 4 paarden, een monovolume met slaapwagen, een naar eigen zeggen zeewaardige boot én -voor wie net als de Planckaerts met velen is- binnenkort zelfs een heuse bus.

Natuurlijk wordt dat simpele dagelijkse leven op de berg af en toe gekruid met schoon of toch minstens goed volk dat langskomt. Roger De Vlaeminck komt nog eens trainen met zijn Zimbabwanen, Joke Van De Velde ontdekt dat Eddy nog altijd jaloers is op Christa’s grote idool Gilbert O’Sullivan en er wordt een heel bijzonder kinderkerstfeest georganiseerd.

Of Eddy en Stephanie allebei een derde boek schrijven, is nog niet geweten. Of Junior nu aan een lief geraakt evenmin. Maar wat wel al geweten is, is dat ze zich in de Champagnestreek nog een tijdje de doortocht van de Planckaerts zullen herinneren. En dat Francesco een carrière als videoclipregisseur gemist heeft. En dat ook een grasmaaier, een bubbelbad en een busje blij zijn als hun verjaardag gevierd wordt.

Dit negende seizoen van De Planckaers is weer wat anders gekruid dan het vorige, maar (wat had u gedacht?) nog steeds gemaakt met dezelfde basisingrediënten. Veel warmte en liefde voor elkaar en voor het leven, elkaar als het nodig is maar vooral ook ongevraagd helpen, een serieus gesprek wanneer het moet en vooral een niet te volgen discussie wanneer het niet moet.

Familie is het belangrijkste wat er is. De Planckaerts zeggen het niet, ze doen het. Ze zijn het. En u kan het opnieuw 8 weken lang zien op VTM, elke zondagavond vanaf 9 december 2007.

Aflevering
De Sint komt naar de Planckaertberg. Niet met de pasgekochte boot van Francesco maar op zijn schimmel. En dat bezoek zullen de goedheilige man en zijn paard zich nog lang herinneren. Net zoals Iluna en Devon, die er als mooiste cadeau allebei een broertje of zusje bij krijgen. Want Stephanie en Magali zijn tegelijk zwanger. Werfleider Christopher vindt dat hij te veel familieleven mist en neemt een radicale beslissing.

Tekst: VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: