De Belgische zanger Stromae is vandaag de grote winnaar geworden van de Wimmie Awards, de awardshow van Q-musicpresentator Wim Oosterlinck.

Stromae won Wimmies in de categorieën Beste Zanger Nationaal, Beste Franstalige Single van het Jaar en Beste Pol. Stromae kon zelf niet op de Wimmies aanwezig zijn, maar nam wel een filmpje op waarin zijn dank uitsprak.

Ian Thomas ging met twee Wimmies naar huis: voor Beste BV Internationaal en Beste Duet met Snoop Dogg. Hij zong zijn hit Walking On Air live in de studio.

Birgit Van Mol zorgt voor primeur

Nieuwsanker Birgit Van Mol zorgde voor een primeur tijdens de Wimmie Awards. Ze werd net zoals vorig jaar uitgeroepen tot Vrouw van het jaar. Nooit eerder in de geschiedenis van de Wimmies won een vrouw twee jaar na elkaar de award voor beste vrouw.

Andere winnaars waren de Amerikaan Cris Cab voor Opkomend Talent Internationaal, Joke Van de Velde als Beste Cover van een Tijdschrift en actrice Kadèr Gürbüz als Tweede Beste Birgit.

Mop van het jaar: de mop van de twee nonnen in de vismijn

Zanger Dean haalde het als Beste 3M8, MC Jonaz als Beste MC, Maarten Breckx werd Beste Sidechick en het hondje Odette van Eline De Munck kreeg de Wimmie voor Beste Chihuahua.

De luisteraars konden bepalen wie er naar huis ging met de Wimmie in de categorie Beste Charcuterie (salami), Beste Dier (de giraf) en Beste Huisnummer (nummer 12). In de publiekscategorie Beste Radioprogramma ging Spoetnik met de Wimmie lopen.

Mop van het jaar tenslotte werd de mop van de twee nonnen in de vismijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: