Goele Bormans

De laatste dag van Suikerrock is zoals de traditie het vraagt een echte familiedag. Op suiker plakt geen leeftijd en dat tonen ze in Tienen vandaag. Niet alleen de ouders, maar ook de kindjes kunnen hier vandaag genieten van een streepje muziek. Nu maar hopen dat de regen niet alles in het water laat vallen.

De Bende met Lisa Michiels en Joyce Buelens namen een vliegende start op de derde dag van suikerrock. Ze namen de kindjes mee op wereldreis en zongen liedjes uit verschillende landen. Eenmaal terug thuis vonden ze het wel een goed idee om een vriendin uit te nodigen. Mega Mindy zag dit helemaal zitten en was al snel van de partij. Ze zette het feestje van Joyce en Lisa met veel plezier voort. Ze zong een resem van haar bekende klassiekers waarbij de kindjes uit volle borst meezongen. Deze drie toppers verwarmden alvast de hartjes van de natgeregende kindjes.

Maar als kers op de taart kwamen ook de prinsessen van Prinsessia even langs. Zij brachten een grote partytas met zich mee. Maar wat zat daar in? In de tas zaten allemaal voorwerpen die de prinsessen gingen helpen beslissen welk liedje ze moesten zingen.

Elke prinses nam er een voorwerp uit en zong er een liedje over. Prinses Madeliefje nam bijvoorbeeld een pop van haarzelf uit de zak. Gezien ze een prinses is moest ze dus een liedje over een prinses zingen. Al hun liedjes gaan natuurlijk over prinsessen maar prinses Madeliefje wilt later graag juf worden op Prinsessia dus besluit ze een prinsessenles te geven met het liedje SOS.

Prinses Iris daaraan tegen nam ons mee op een sprookjesnacht terwijl iedereen vrolijk mee de polonaise danste. Ze kwam op het idee door een sprookjesboek uit de zak te vissen. Alle prinsjes en prinsesjes in het publiek kenden precies alle liedjes uit het hoofd en zongen vrolijk mee.

Jasper van the Bandits had gehoord dat de beste stemmen van het land EN de beste dansers vandaag op Suikerrock zouden zijn en wou dat wel eens met zijn eigen ogen zien. The bandits brachten vooral covers maar ook een paar eigen nummers. Eentje daarvan was "I know where your house lives". The Bandits maakten er een echte work-out van en deden heel het publiek springen.

Het was alvast een geslaagde middag hier op Suikerrock waar zelfs het zonnetje bij doorbrak. We kijken al uit naar het avondprogramma!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over