Lessines/Lessen (vlakbij Geraardsbergen) zal deze zomer zeker een van de aangenaamste topplaatsen zijn voor de herstart van het concert / festival seizoen in ons land.

Met Balthazar voegt het festival een concert toe aan de affiche van een van onze meest prominente alternatieve rockbands. Ze op staan op 19 augustus in het groene amfitheater aan de Dender van het "Hopital Notre Dame à la Rose".

De voorverkoop begint op donderdag 24 juni om 11 uur. Zoals bij alle shows van ‘Summer Nights Fever’ festival worden tickets per stuk verkocht. De support act wordt later bekendgemaakt.

Balthazar vervoegt een reeds goed gevulde zomerprogrammatie, met Het Zesde Metaal, Jasper Steverlinck, Ruben Block, Meskerem Mees, The Bony King of Nowhere, Hooverphonic, BRNS, Wim Mertens, Axelle Red, Girls in Hawaii, BJ Scott, Typh Barrow, Milow, Wim Mertens en Suarez. Maar ook oa Black Box Revelation, Leyla McCalla, Fifty Foot Combo tijdens het Roots&Roses weekend.

In de programmatie van het Summer Nights Fever festival zal BRNS op 28 augustus openen voor Girls in Hawaii, terwijl Pierres hetzelfde zal doen op 14 juli voor Dick Annegarn en de Jonas Gomes (met Kaapverdische roots) op 14 augustus voor Typh Barrow. Andere openingsacts worden de volgende dagen bekendgemaakt.

Het Amfitheater van het SNF festival zal tevens een aangepaste editie van het Roots & Roses Festival (Sumer Edition) hosten op 23 tot met 25 juli.

Op het programma oa Black Box Revelation, Romano Nervoso, Delgres, Leyla McCalla, The Inspector Cluzo, Fifty Foot Combo. 17 bands in totaal, met een internationale waaier aan rock, blues, roots, folk & garage.

Het festivalterrein en ontvangst van het publiek

Summer Nights Fever speelt zich af op de weide van het oude "Hopital Notre Dame à la Rose" in Lessines, (Lessen, vlakbij Geraardsbergen). Een groen amfitheater langs een zijtak van de Dender en in de schaduw van het prestigieuze Hôtel-Dieu uit de 16e eeuw.

Het podium staat aan de rivier. Het publiek staat opgesteld in de weide ervoor, die zacht glooiend naar het podium afloopt. Een natuurlijk, met bomen omzoomd amfitheater, een open plek op twee straten van de Grote Markt van de stad.

De camping ligt aan de Ravel, het jaagpad van de Dender, waar prachtige wandelingen mogelijk zijn. De organisatie biedt in dat verband ook een fietsverhuurservice aan.

De geldende Covidnormen worden uiteraard steeds gerespecteerd en aangepast waar nodig en mogelijk.

Momenteel is het terrein ontworpen om het publiek te ontvangen in groepen van maximaal 8 personen. Elke bubbel bestaat uit een kleine zithoek gemaakt van hergebruikte materialen (pallets, verkeersborden, oude meubels, banken, enz. Een comfortabele en sympathieke setting).

Het dragen van een masker is alleen verplicht bij verplaatsingen. Eenmaal op hun ‘eiland’ kunnen toeschouwers zitten, staan, dansen, drinken, eten... ter plaatse. De set up kan onmiddellijk worden gewijzigd mochten de gezondheidsmaatregelen versoepelen.

Wanneer staande voorstellingen mogelijk zijn, worden de zitplaatsen naar achteren verplaatst en dus hoger op het terrein. Zo kan het publiek kiezen om het concert staand vooraan te bekijken of zittend achteraan met een uitstekend uitzicht.

Belangrijke opmerking: tickets worden per stuk verkocht en niet per bubbel.

Summer Nights Fever, genieten van muziek, én gastronomisch rendez-vous !

In Lessines hebben we trouwens niet op Ronaldo gewacht: het is al 20 jaar geleden dat de industriële softs en bieren uit de supermarkten werden gebannen. Uitsluitend fris / vruchtensappen en uitstekende bieren van lokale en ambachtelijke productie staan op het menu. En wijnen gekozen om hun kwaliteit en ethische productie.

Wat het eten betreft: alles wordt ter plaatse bereid door de teams van het festival, met uitsluitend lokale producten van topkwaliteit, afkomstig van een eerlijke landbouw. De organisatie heeft altijd zo gewerkt, niet omdat het nu modieus is, maar gewoon omdat het beter is. En anneen het beste is genoeg voor ons publiek. In de loop der jaren zijn het Roots & Roses Festival en alle activiteiten van CC René Magritte quasi gastronomische evenementen geworden.

Summer Nights Fever is het werk van vakmensen, en een vakman heeft graag controle over alles wat hij maakt en organiseert, om zo het vertrouwen van zijn bezoekers te verdienen. In Lessines is de toeschouwer nooit zomaar een nummer !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: