Theater M is een jong en open theatermakershuis uit Mechelen. Zij spelen zowel in eigen zaal als op tournee, zoals ook in het Fakkeltheater in Antwerpen. Daar brengen ze het komend theaterseizoen de humoristische monoloog De kunst van het ruzie maken (met Griet Stevens, februari 2017) en het theaterstuk Vakantieliefdes (mei 2017).

In Vakantieliefdes staan drie generaties vrouwen op de planken : Marilou Mermans, als de moeder, Celia Bogaert, als de dochter en Evelien Lauwers als kleindochter, samen gaan ze op reis naar Lanzarotte. Het stuk wordt momenteel gecreëerd door Frans Ceusters, al liggen uiteraard de grote verhaallijnen al klaar: vakantieromances, en uiteraard de spanningen hieromtrent tussen de verschillende vrouwen. Sam Verhoeven werkt ook mee aan het stuk door de muzikale omlijsting te verzorgen.

Tijdens de voorstelling van het nieuwe seizoen in het Fakkeltheater ontmoette ik acteurs Yves De Lathauwer (tevens artistiek leider) en Stefan De Waele (tevens verantwoordelijke Pers en Communicatie) en de actrices Marilou Mermans en Evelien Lauwers, die uiteraard graag ook een aantal andere producties van Theater M voorstelden. Zij maken immers 4 producties per jaar, vaak eigen creaties rond sociaal maatschappelijke thema’s, in verband met Mechelen, en daarnaast is er jaarlijks een humoristisch stuk en een bewerking van een klassiek stuk.

Naast Vakantieliefdes staan nog drie eigen producties op stapel. Honderd jaar geleden stierf Rik Wouters, geboren in Mechelen. In het kader van deze herdenking krijgt deze kunstenaar in Mechelen heel wat aandacht en brengt Theater M de voorstelling Het zotte geweld (oktober-november 2016). Stefan De Waele vertolkt de monoloog Stück 3571, gemaakt op basis van getuigenissen van gevangenen uit Breendonk (januari 2017). En in februari-maart 2017, wordt Vuyle Partyen, op de planken gezet, gecreëerd in de context van de 400 jaar rechtspraak/ herdenking van de Grote Raad die in 2016 wordt gevierd in Mechelen.

Theater M krijgt ook verschillende gasten over de vloer. Zo brengt Marilou Mermans in hun prachtige 17e eeuwse kelder dit najaar ook opnieuw Het liefdesverhaal van de eeuw, een stuk dat zij ooit (in 2005) bracht in het Appeltje, maar nu opnieuw, met een vernieuwde blik. Het stuk vertrekt van de gedichten van Märta Tikkanen.

Voor meer informatie over dit theatergezelschap, hun eigen producties en de gastvoorstellingen, bezoek de website van Theater M.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: