Een wereldster worden van de ene op de andere dag dankzij het internet: het overkwam de Noorse Kyrre Gørvell-Dahll, beter bekend onder z’n dj-naam Kygo. Hij is amper 24, maar staat nu al op de grootste festivals ter wereld. Een Noors wonderkind, noemen zijn ouders hem. Telefacts Zomer volgt Kygo een jaar lang. Wat is de sleutel tot zijn succes? Hoe gaat hij om met de media-aandacht en de vele fans? En hoe belangrijk is de onvoorwaardelijke steun van zijn familie? Mama Kygo: “De muziekindustrie is keihard. Veel mensen lijken aardig, maar willen je alleen maar gebruiken.”

Het succes van de piepjonge dj heeft geen grenzen. Hij is de eerste artiest ooit die in één jaar tijd een miljard keer werd gedraaid op Spotify, het digitale muziekplatform. Een superrecord waar wereldsterren als Madonna, Coldplay of Rihanna nooit in slaagden. Voor zijn succes heeft Kygo hard gewerkt: “Ik had nooit gedacht dat je het kon maken met muziek. Maar ik koesterde de hoop wel. Ik dacht: Ik moet steeds beter worden. Ik heb er elke dag uren in gestopt, terwijl ik eigenlijk hoorde te studeren.”

Ook zijn manager Myles was amper 21 toen hij begon aan zijn carrière. Hij promoot Kygo’s muziek overal ter wereld. Myles woont in de Verenigde Staten en leerde Kygo kennen via Skype. De twee jongemannen gaan ze met een ongekende passie voor muziek door het leven. Maar ook voor Myles is het een nieuwe wereld. “Ik was 21, dus ik was één van de jongste managers ter wereld. En ik was alleen, ik had geen team. Zij waren profboksers en ik een straatbokser.”

Kygo speelde al een paar keer in ons land, op 5 augustus staat hij op de Lokerse Feesten.

Kygo, dinsdag om 22.15 in Telefacts Zomer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over