Op zondag 23 februari komt Tenacious D met hun Post-Apocalypto The Tour 2020 naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag, 15 november, om 10 uur.

Jack Black en Kyle Gass vormen samen de Greatest Band in the World: Tenacious D.
In Kyle's éénkamerappartementje aan Cochran Avenue in Los Angeles begonnen ze ooit samen muziek te maken. Niemand had ooit kunnen dromen waar de genialiteit van de band hen zou brengen…

De band had een TV serie op HBO die in 1999 werd uitgezonden. Hun titelloze album werd in de herfst van 2001 uitgebracht op Epic Records en kreeg snel de gouden status en is sindsdien zelfs platina. Het duo voltooide hun eerste speelfilm - Tenacious D in the Pick of Destiny - samen voor New Line Cinema, die werd uitgebracht in november 2006. Het album Rize of the Fenix ​​volgde in 2012 en ontving een Grammy-nominatie voor Best Comedy Album.

In 2013 hebben Black and Gass samen Festival Supreme opgericht en gehost, een muziek- en comedyfestival in Los Angeles. In de eerste vier jaar prijkte gevestigde namen op het affiche van Festival Supreme met acts als Adam Sandler, Sarah Silverman, Flight of the Conchords, "Weird Al" Yankovic, Patton Oswalt, Die Antwoord, Amy Poehler, Workaholics en nog veel meer.
In 2014 won Tenacious D een Grammy in de categorie Best Metal Performance voor hun cover van 'The Last In Line' van Ronnie James Dio.

Een jaar geleden bracht Tenacious D een animatiefilm uit: Tenacious D in Post-Apocalypto , waarvan Jack Black zelf elk frame met de hand tekende en Black and Gass van elk personage de stemmen vertolkten. Naast deze film liet de band ook het album Post-Apocalypto los op de wereld. Tezamen vormen ze een geniale aanvulling op de al sprankelende catalogus van Tenacious D’s rock greatness.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tenacious D
Datum: 
23 februari 2020
Locatie: 
Ziggo Dome, Amsterdam

Reservatie:

Meer over