Op woensdag 14 juni 2023 komt Tenacious D naar Ahoy in Rotterdam. De reguliere kaartverkoop voor het concert start vrijdag 4 november om 10.00u.

Jack Black en Kyle Gass vormen samen de Greatest Band in the World: Tenacious D.
In Kyle's éénkamerappartementje aan Cochran Avenue in Los Angeles begonnen ze ooit samen muziek te maken. Niemand had ooit kunnen dromen waar de genialiteit van de band hen zou brengen…

De band had een TV serie op HBO die in 1999 werd uitgezonden. Hun titelloze album werd in de herfst van 2001 uitgebracht op Epic Records en kreeg snel de gouden status en is sindsdien zelfs platina. Het duo voltooide hun eerste speelfilm ‘Tenacious D in the Pick of Destiny’ die werd uitgebracht in november 2006. Het album ‘Rize of the Fenix’ volgde in 2012 en ontving een Grammy-nominatie voor Best Comedy Album.

In 2013 hebben Black and Gass samen Festival Supreme opgericht en gehost, een muziek- en comedyfestival in Los Angeles. In de eerste vier jaar prijkte gevestigde namen op het affiche van Festival Supreme met onder andere Adam Sandler, Sarah Silverman, Flight of the Conchords, "Weird Al" Yankovic, Patton Oswalt, Die Antwoord, Amy Poehler en Workaholics. In 2014 won Tenacious D nog een Grammy in de categorie Best Metal Performance voor hun cover van 'The Last In Line' van Ronnie James Dio.

In 2018 volgde animatiefilm ‘Tenacious D in Post-Apocalypto’, waarvan Jack Black zelf elk frame met de hand tekende en Black and Gass van elk personage de stemmen vertolkten. Naast deze film liet de band ook het album ‘Post-Apocalypto’ los op de wereld. Tezamen vormen ze een geniale aanvulling op de al sprankelende catalogus van Tenacious D’s rock greatness. Het laatste meesterlijke puzzelstukje kwam uit in 2020 in de vorm van het stripverhaal ‘Post-Apocalypto: The Graphic Novel’.

De reguliere kaartverkoop start op 4 november om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl

KINK presents
TENACIOUS D + support

Woensdag 14 juni 2023 | Ahoy, Rotterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: Vanaf € 43,68 (incl. servicekosten)
Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/tenaciousd
De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag 4 november om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over