Debuutalbum “Dawn Of The Freak” verschijnt op 4 november

Jouw favoriete band, The Haunted Youth, is klaar iedereens hart voorgoed in te palmen met hun langverwachte debuutalbum ‘Dawn Of The Freak’.

Vandaag releasen we het heerlijke dreampop wonder ‘I Feel Like Like Shit And I Wanna Die’ als lead-out single naar dat album. De zorgeloze, opgewekte feel (dat sprankelende The Cure-esque gitaartje !) lijkt in schril contrast te staan met de zwaarmoedige lyrics en titel. Niets is echter wat het lijkt in de wereld van Joachim Liebens, waar het okee is om je slecht te mogen voelen en het okee is dat te mogen zeggen, en het okee is je nét daardoor begrepen en geborgen te voelen door de mensen die je graag ziet.

The Haunted Youth schitterde twee weken geleden op het bekende Hamburgse Reeperbahn showcase festival (incl. nominatie voor de prestigieuze Anchor Awards), we kwamen thuis met een onvergetelijke ervaring en het telefoonnummer van zowel een Duitse als Zwitserse booking agent.

De albumrelease-show in Ancienne Belgique (15 nov) was meer dan twee maanden op voorhand uitverkocht. Een nieuwe Belgische show is er op 18 april in Vooruit, Gent.

Ook in Nederland gaan de tickets als een trein in zowel Utrecht (Ekko, sold out), Nijmegen (Doornroosje, last tickets) als Maastricht (Muziekgieterij, Kleine Zaal sold out, upgrade naar Grote Zaal).

'Dawn Of The Freak' komt uit op 4 november, via uw favoriete streamingkanaal en op LP/CD.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over