The Scabs, het Belgische equivalent van de Stones en geruime tijd de vaandeldragers van de nationale rockscéne, zijn de laatste toevoeging aan de affiche van Suikerrock 2008!
In 1993 splitten ze na een succesvolle carrière van meer dan 10 jaar, en met een resem klassiekers in hun repertoire waar de huidige generatie groepjes alleen maar jaloers op kan zijn. De reüniekoorts van de laatste jaren lijkt niet aan hen besteed, tot ze vorig jaar gevraagd werden voor het ‘Rewind’ project van de AB (Belgische artiesten spelen er integraal hun meest succesvolle album). The Scabs stemmen ermee in om nog één maal ‘Royalty in exile’ integraal te brengen. Dat ene optreden worden er uiteindelijk drie die in een mum van tijd uitverkocht zijn. Nostalgie of niet, Swinnen & Co doen tijdens deze concertreeks de AB tot driemaal toe ontploffen met een zinderend optreden.

Het publiek vraagt naar meer, en krijgt dat ook met het oorspronkelijk exclusief geplande optreden op TW Classic van afgelopen weekend. Suikerrock en de Lokerse Feesten konden hen echter overhalen om deze zomer toch nog een laatste maal de boel op stelten te zetten. In Tienen (op 20 kilometer van hun thuisbasis Diest!) zijn ze naast The Sisters Of Mercy headliner op zaterdag 26 juli, en zullen ze ongetwijfeld de Grote Markt in vuur en vlam zetten.

Tickets in voorverkoop kosten 18,00EUR (+ reservatiekosten) per dag en zijn beschikbaar via www.suikerrock.be en via de Belgische filialen van Free Record Shop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: