The Smile kondigt vandaag een nieuw album ‘Wall Of Eyes’ en een tour in maart aan. Als onderdeel van deze tournee staat de band op 16 maart 2024 in AFAS Live in Amsterdam. De kaartverkoop start op vrijdag 17 november om 10.00 uur.

The Smile bestaat uit Thom Yorke en Jonny Greenwood van Radiohead, en Tom Skinner van Sons Of Kemet. ‘Wall Of Eyes’ dat op 26 januari uitkomt, is hun tweede studioalbum en werd geproduceerd door Sam Petts-Davies. Het is opgenomen in Oxford en in de Abbey Road Studios en bevat strijkersarrangementen van het London Contemporary Orchestra.

Het titelnummer is vandaag uitgekomen en gaat vergezeld van een video van filmregisseur Paul Thomas Anderson. Bekijk de video of beluister het nummer op thesmile.ffm.to/wall-of-eyes.

‘Wall Of Eyes’ is de opvolger van het debuutalbum ‘A Light For Attracting Attention’ uit 2022, dat lovende kritieken kreeg van onder meer The Guardian, Pitchfork, The Observer, The Needle Drop, Rolling Stone, New York Magazine, Uncut en MOJO.

In juni en juli van dit jaar gaf The Smile een reeks enthousiast ontvangen optredens in de VS en Mexico. In juni brachten ze 'Bending Hectic' van het nieuwe album uit, nadat het nummer voor het eerst te horen was op het Montreux Jazz Festival in 2022. The Smile speelde eerder in Nederland in een uitverkocht Paradiso en op Down The Rabbit Hole.

THE SMILE - MAART 2024 TOERNEE

Donderdag 7 maart - Dublin - 3Arena
Woensdag 13 maart - Kopenhagen - K.B. Hallen
Vrijdag 15 maart - Brussel - Vorst Nationaal
Zaterdag 16 maart - Amsterdam - AFAS Live
Maandag 18 maart - Brighton - Brighton Centre
Dinsdag 19 maart - Manchester - 02 Apollo
Woensdag 20 maart - Glasgow - SEC-gordeldier
Vrijdag 22 maart - Birmingham - O2 Academy
Zaterdag 23 maart - Londen - Alexandra Palace

Zaterdag 16 maart, AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €75,04 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op vrijdag 17 november 2023 om 10:00 uur. Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/thesmile

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over