Het Berlijnse indiepop-duo Wolf & Moon brengt dit keer niet één, maar twee nummers uit van hun aanstaande album To Get Lost. Beide nummers gaan over onderwerpen die veel betekenen voor het Duits/Nederlands koppel.

Seasonal is geïnspireerd door de gevolgen van klimaatverandering, waarvan ze ooggetuige werden toen een storm een vijftien meter hoge boom in hun tuin omverblies. Later begrepen ze van een specialist dat over 10 jaar in heel Berlijn hoogstwaarschijnlijk geen enkele berk meer overeind zal staan door droogte.

Heavy Loads, Heaven Knows daarentegen gaat over het zien hoe een dierbare de grip op het leven verliest tijdens een donkere periode. Een situatie die tegelijkertijd een muur opbouwt, waardoor je elkaar niet meer in de ogen kan kijken terwijl dat nu juist hetgeen is wat ze het meest nodig hebben.

Wederom zijn de thema's heel anders dan we gewend zijn van eerdere albums. Wolf & Moon toont zich kwetsbaarder en behandelt nog persoonlijkere en diepere onderwerpen in hun muziek. "The sound nevertheless remains positive and counters these heavy topics – both songs being chilled indie songs with a folky vibe and perfect for a calm spring day."

To Get Lost

Beide singles zullen verschijnen op To Get Lost, alweer het derde album van Wolf & Moon. Op dit album verwerken Stefanie en Dennis persoonlijke noodlotsslagen en geven ze hun pop noir een nieuwe impuls, die een lijn trekt van The xx en Beach House naar Tame Impala en het vroege Santigold. Het resultaat is het krachtigste en meest extraverte album van de band tot nu toe, dat met hun debuut Before It Gets Dark uit 2019 werd genomineerd voor een VUT Indie Award en al optrad in twaalf landen op vier continenten, waaronder evenementen als SXSW, ESNS en Reeperbahn Festival. Op To Get Lost ontsteekt Wolf & Moon een verwarmend vuur aan het einde van de tunnel voor alle verloren zielen. “When you lost your heart on the way, we can find it again", zingen ze. En je gelooft ze meteen. To Get Lost zal uitkomen op vrijdag 16 juni van dit jaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over