De komende maanden trekken ongetwijfeld weer enkele 10.000 Vlaamse jongeren naar hun favoriete zomerfestival(s). Waar de voorbije jaren het tentje ongetwijfeld niet ontbrak in de meeste festivalgangers hun bagage, komt daar dit jaar ongetwijfeld verandering in. Het gezeul met tentjes is namelijk voorbij dankzij Festihut.

Festihut is een houten huisje waarin maximum vier personen kunnen slapen. Ze bieden beduidend meer comfort dan jouw tentje, zo zijn er bedden aanwezig met echte matrassen. Bovendien is een hutje een stuk groter dan je tentje, de afmetingen zijn namelijk 3 op 2,5 meter. De Festihuts zijn deze zomer terug te vinden op verschillende festivalcampings in een zogenaamd “festidorp”.

Het metalfestival Graspop in Dessel is het eerste festival deze zomer waar je de hutjes kan terugvinden. Later kan je de hutjes ook nog terugvinden op het Gothic festival in Waregem, Folk Dranouter, de Antilliaanse Feesten en Polé Polé Beach. Gratis zijn de hutjes allerminst, voor een weekend Graspop (27, 28 en 29 juni) betaal je al snel €270 per hut.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: