Veronique De Kock loopt voor Marc Herremans

Op 4 mei zal Ieper het toneel vormen voor de Wings For Life World Run, een wereldwijde, simultane run ten voordele van de Wings For Life stichting. Op die dag zal in 35 landen op exact hetzelfde moment door honderdduizenden mensen gelopen worden voor degenen die dit niet kunnen. De Wings For Life World Run wil namelijk geld inzamelen voor mensen met een ruggenmergletsel – mensen die dus niet meer kunnen lopen. Ambassadeur van de Belgische editie van de Wings For Life World Run is Marc Herremans.

Dinsdagavond 25 maart was Marc Herremans aanwezig in Gent. De Belgische ambassadeur organiseerde aan de Watersportbaan samen met Joeri Jansen (ex-Olympisch atleet en meermaals Belgisch kampioen 800m) een trainingsrun. Iedereen was welkom vanaf 18u30 om samen te lopen en te trainen voor de Wings For Life World Run. Joeri Jansen gaf looptips, terwijl Marc Herremans coachte en supporterde. Marc Herremans was zeer blij met de opkomst gisteren: “Het doet me enorm veel plezier om te zien dat er zoveel mensen gemotiveerd zijn om te lopen voor Wings For Life. Het is een hart onder de riem voor de velen patiënten met een ruggenmergletsel en voor alle kinderen die nu in het ziekenhuis liggen het is hoopgevend om te weten dat er ooit een oplossing komt dankzij Wings For Life.”

Er kwamen een honderdtal loopfanaten waaronder als bekendste Veronique De Kock. Veronique: “ik ben gestart met lopen in oktober en ik heb echt de smaak te pakken gekregen. Ik kijk er enorm naar uit om mee te lopen in Ieper en vooral benieuwd hoe lang ik de Catcher Car voor blijf.”

AA Gent spelers Hannes Van der Bruggen en Jari Van De Putte kwamen samen met Technisch Directeur Gunther Schepens en Buffalo mascotte Ben Bundervoet iedereen een hart onder de riem steken en hun sympathie voor de actie betuigen. Hannes Van der Bruggen voelde de loopmicrobe kriebelen : “Spijtig dat de World Run in Ieper in de play-offs valt, anders ging ik sowieso meelopen. Ik vind het echt een supermooi initiatief en het parcours met die catcher car trekt me echt aan.

 Inschrijven voor de Wings For Life World Run kan nog tot en met 20 april. Alle inkomsten gaan integraal naar de Wings For Life Stichting ten voordele van internationale onderzoeksprojecten naar ruggenmergletsels. Wie zich wil inschrijven voor de Wings For Life Word Run, of meer info wenst, gaat naar de officiële website op www.wingsforlifeworldrun.com/nl. Je kunt de Wings For Life World Run ook volgen op Facebook via www.facebook.com/wingsforlifeworldrun

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: