De VRT is ‘host broadcaster’ van het bezoek van de Amerikaanse president Obama aan ons land, vandaag en morgen. Dat wil zeggen dat de VRT alle live-beelden maakt van het bezoek van de president en ze ter beschikking stelt van grote omroeporganisaties als EBU, NBC, RTL, ARD en persagentschappen als Reuters en APTN. Zo bereiken de VRT-beelden miljoenen kijkers over heel de wereld. Teams van VRT-technici, regie en productie staan op locatie in voor de productie en coördinatie van de ‘live feed’ en in het Omroepcentrum zorgen diverse diensten voor de verspreiding van de beelden naar de nationale en internationale media.

Bij de VRT zelf zijn er morgen – naast de reguliere nieuwsuitzendingen - drie edities van VRT Nieuws live op Canvas, met rechtstreekse beelden van het bezoek van president Obama aan ons land.

Om 10.30 u. brengt VRT Nieuws Live verslag uit van het bezoek van de Amerikaanse president aan het Flanders Field American Cemetery in Waregem. Hij zal er in aanwezigheid van onder meer koning Filip en premier Di Rupo 368 gesneuvelde Amerikaanse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog eer bewijzen. Jan Balliauw zorgt voor commentaar.

Na zijn bezoek aan Waregem woont de president de Amerikaans-Europese top bij in het Justus Lipsius gebouw in Brussel. VRT Nieuws Live volgt de persconferentie na de vergadering, vanaf 14.00 u. Björn Soenens geeft commentaar.

Om 17.45 u. volgt een derde VRT Nieuws Live met een rechtstreeks verslag van de toespraak die president Obama houdt tijdens een conferentie in de Brusselse Bozar voor 2000 personen die door de Amerikaanse ambassade werden uitgenodigd. Björn Soenens geeft ook hier het commentaar.

  • VRT Nieuws Live - Obama in Waregem: woensdag 26 maart, 10.30 u op Canvas
  • VRT Nieuws Live - Obama in Justus Lipsius: woensdag 26 maart om 14.00 u. op Canvas
  • VRT Nieuws Live - Obama in Bozar: woensdag 26 maart om 17.45 u. op Canvaswww.deredactie.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over