Het is nat in Werchter en omgeving. Het voorbije voorjaar was het natste ooit gemeten. Een aantal kampeer- en parkeerterreinen zullen ten gevolge van de wateroverlast niet inzetbaar zijn tijdens Rock Werchter. Samen met de lokale overheden is aan een plan B gewerkt opdat het festival in de beste omstandigheden kan verlopen. Er zal, zoals eerder reeds gemeld, voldoende kampeercapaciteit zijn. Het aantal bruikbare parkingplaatsen is echter beperkt. Elke dag wordt een stand van zaken opgemaakt. De beschikbare plaatsen zullen voorbehouden worden voor festivalgangers met een campingticket. Wie niet in Werchter overnacht wordt dan ook gevraagd niet met de auto naar Werchter te komen. Mogen we je vragen gebruik te maken van openbaar vervoer, van de fiets, van parkings in de diepte? Ook Kiss & Ride en Park & Bike zijn te overwegen opties. Alle info vind je hier.

ZOEM ZOEM & CO

Een vervelend neveneffect van de bijzonder intense periode van regen en vochtige ondergrond: muggen. Ze zijn er in grote getalen. Sticks, sprays en melk tegen muggen zijn geen overbodige luxe. We raden aan waterdicht schoeisel zoals rubberen laarzen, te dragen. En omdat het weer niet mee zit, komen regenjas en warme kledij best mee naar Werchter.

TOUSENSEMBLE, TOUSENFRANCE

Vrijdag kleurt het Festivalpark zwart, geel, rood. Er wordt namelijk voetbal aan het programma van Rock Werchter toegevoegd. De kwartfinale van Euro 2016 tussen België en Wales zal vrijdag op groot scherm te volgen zijn in het Festivalpark. De match zal echter het muzikale programma niet beïnvloeden, dat gaat door zoals gepland.

DOWNLOAD DE ROCK WERCHTER-APP

Ook dit jaar hebben we weer een geweldige app ontwikkeld die zal schitteren op je smartphone! Artiesteninfo en praktische weetjes raadplegen on the go? Dat kan. Je persoonlijke festivalparcours tot in de puntjes uitstippelen? Ja hoor! Zowel voor als tijdens het festival blijf je automatisch op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Handig! Download de Rock Werchter Mobile App presented by Proximus via de App Store (iOS) of Google Play (Android).

MEER CONTROLE, EVENVEEL FEEST

Er worden dit jaar extra veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Terreurdreigingsniveau 3 is immers van toepassing voor heel het land. De voorbije maanden en weken is er intensief bijkomend vergaderd. Met lokale en federale politie, met lokale en provinciale overheden. Bestaande plannen zijn bijgestuurd, extra maatregelen ingevoerd. Rugzakken en tassen zijn welkom in het Festivalpark maar zullen streng gecontroleerd worden . Mogen we je medewerking vragen door op eenvoudig verzoek van de medewerkers je tas of rugzak te openen en de inhoud ervan te tonen? Ook zal je door een metaaldetector-poort moeten alvorens je het Festivalpark kan betreden. Er zijn duidelijke richtlijnen opgesteld met betrekking tot zaken die wel en niet toegelaten worden in het Festivalpark in Werchter. Een overzicht vind je hier . Alles wordt in het werk gesteld om de bijkomende controles zo vlot als mogelijk te laten verlopen. Nu al danken we je voor je begrip, voor je spontane medewerking ook.

HASHTAG & CO

Deel je je festivalavonturen via sociale media, voeg dan zeker steeds de hashtag #RW16 toe. Hadden we je trouwens al verteld dat er – met dank aan Coca Cola –opnieuw gratis Wifi beschikbaar is in het Festivalpark?

Dé gouden tip: lees voor vertrek de praktische info op www.rockwerchter.be nog door. Dan ben je helemaal klaar voor Rock Werchter 2016. We wensen je alvast een geweldig festival toe!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over