Trust is er niet in geslaagd het vijfde Junior Eurovisie Songfestival te winnen . Het is de Wit - Russische Alexey Zhigalkovich die na een extreem spannende puntentelling dit vijfde Junior Eurovisie Songfestival wint. Verassend tweede, op amper één punt van Wit-Rusland, is de Armeense groep Arevik geworden. Alexey Zhigalkovich is al de tweede Wit – Russische winnaar in vijf jaar. Xenia Sitnik deed het hem in 2005 al voor, toen won hij het Junior Eurovisie Songfestival in Hasselt.

Voor Evy (zangeres), Mirek & Matthieu (toetsenisten) en Laurens (drums), oftewel de Belgische inzending Trust, is het Junior Eurovisie Songfestival niet geworden wat ze gehoopt hadden. Ze eindigde met 19 punten pas op de 15de plaats en kregen enkel 7 punten van gastland en noorderburen Nederland. Nochtans had Trust een meer dan geslaagde performance, stukken beter dan tijdens de generale repetities, verzorgd op het podium van Ahoy in Rotterdam.

Dat Trust veel meer dan die schamele 15de plaats op 17 deelnemers verdient, is duidelijk. Zeker als je weet dat het niveau van dit Junior Eurovisie Songfestival niet bijster hoog lag. Tevens waren ook enkele outfits voor discussie vatbaar. Vooral de styliste van Portugal sloeg de bal fameus mis. Zij stak de arme jongen in een fluo-gilet wat echt geen zicht was. De Russische styliste stak haar jonge dames van Alexandra Golovchenko dan weer in tenues van de jaren ’70 wat eveneens een verschrikkelijk beeld was.

Maar lang niet alles was zo slecht. De prestaties van o.a. de Zweedse Frida Sandén, de Roemeense 4 kids en de Servische Nevena Bozovic waren meer dan behoorlijk. Voor ons had één van deze drie dan ook eerder een terechte winnaar geweest dan de Wit – Rus Alexey Zhigalkovich, maar spijtig genoeg besliste Europa daar dus anders over. Tijdens deze liveshow kwam ook Katie melua langs. De Britse zangeres, bekend van haar wereldhit Nine Million Bicycles, mocht haar nieuwe single voor heel Europa, ongeveer 23 miljoen kijkers, zingen.

De volledige uitslag:
1. Wit-Rusland met 137 ptn
2. Armenië met 136 ptn
3. Servië met 120 ptn
4. Georgië met 116 ptn
5. VJR Macedonië met 111 ptn
6. Rusland met 105 ptn
7. Bulgarije met 86 ptn
8. Zweden met 83 ptn
9. Oekraïne met 56 ptn
10. Roemenië met 54 ptn
11. Nederlands 39 ptn
12. Malta met 37 ptn
13. Litouwen met 33 ptn
14. Cyprus met 29 ptn
15. België met 19 ptn
16. Portugal met 15 ptn
17. Griekenland met 14 ptn

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: