Morgen verschijnt het nieuwe album van ambiancemaker-eerste-klasse Yves Segers en zoals het hoort bij een ambianceplaat kreeg het ook deze keer weer een gepaste titel 'Het Dak Eraf'. Het album is de opvolger van Yves's album 'Nog Lang Niet Uitgefeest' dat in 2015 verscheen.

Yves' nieuwe album bevat maar liefst 16 nummers op de tracklisting. Uiteraard mochten z'n singles 'Waar Zijn Die Handjes', 'Iedereen Doet 't', 'Leo (met Funkhauser)' en recentste single 'Waar Is Mijn Vleeskroket' niet ontbreken. Dat laatste nummer doet het dezer dagen natuurlijk uitermate goed want het werd speciaal gemaakt voor carnaval. Yves, die geboren is in Halle heeft het carnaval natuurlijk van kindsbeen af met de paplepel meegekregen, hij was trouwens ooit ook Prins Carnaval!

Naast de singles en heel wat nieuwe nummers staan er ook enkele 'speciallekes' op het nieuwe album! Zo bewerkte Yves z'n grote hit 'Ik Schreeuw Het Van De Daken' (uit de tijd dat Yves frontzanger bij 'Toast' was) naar een heuse Après-Ski versie, van de megahit 'Laat De Zon In Je Hart' van collega Willy Sommers maakte Yves een Walsversie en brengt hij met z'n song 'Frankie' een ode aan weerman Frank Deboosere.

Op algemene vraag staat ook Yves' grootste solo-hit 'Café De Zwaan' op de tracklisting, aangevuld met een erg leuke Hitmedley met enkele andere grote hits ('Een Beetje Gay Dat Ik Okay', 'Loop Naar De Maan', 'Boven Op De Berg' en 'Zwaai Eens Even Naar Mijn Vogeltje') en een wel erg originele medley met allemaal hits die met treinen te maken hebben met o.a. 'Met De Trein Naar Oostende', 'Ik Neem Vandaag De Trein', 'In Een Klein Stationnetje' en 'Per Spoor'.

'Het Dak Eraf' verschijnt op vrijdag 3 maart fysiek in de handel maar is uiteraard ook digitaal beschikbaar als download of via streaming.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over