Tien keer won Mister Superprestige Sven Nys al in Ruddervoorde. Ook vorig seizoen was hij er de sterkste en uiteraard start hij dan ook als topfavoriet in deze editie. Maar de wereldkampioen kan natuurlijk niet eeuwig blijven winnen en hij kan niet voor altijd blijven rondrijden als een enthousiaste twintiger. Concurrenten Niels Albert, Tom Meeusen, Lars van der Haar, Kevin Pauwels en Klaas Vantornout staan te drummen om de ouderdomsdeken af te lossen op het hoogste schavotje.

Wie Superprestige veldrijden zegt, zegt Sven Nys. De wereldkampioen cyclocross heerst al seizoenen lang in dit oudste regelmatigheidscriterium en start dus ook dit jaar als topfavoriet. Maar de concurrentie ligt meer dan ooit op de loer en wil de oude rakker eindelijk van het hoogste schavotje duwen. Niels Albert, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Tom Meeusen of een onverwachte buitenlander zullen hem ongetwijfeld het vuur aan de schenen leggen in een nieuw seizoen van de Superprestige.

Superprestige Veldrijden | Ruddervoorde, zondag 27 oktober vanaf 15u45 op VIER. Commentaar van Philippe Maertens en Geert Wellens, interviews in het veld door Chris Mannaerts.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: