Nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’ verschijnt op vrijdag 17 mei

Gisterenochtend verzamelde de Nederlandse pers zich in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, waar Anouk haar nummer ‘Birds’ officieel presenteerde. De zangeres liet de track, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival dit jaar, voor het eerst in zijn geheel horen aan de vaderlandse media. Op dinsdag 14 mei vertegenwoordigt Anouk Nederland tijdens de eerste halve finale van de legendarische liedjeswedstrijd, die dit jaar in het Zweedse Malmö plaatsvindt.

"Ik denk dat ik vreselijk veel lol ga hebben en dat 't harstikke mooie herinneringen oplevert", aldus Anouk gisterenochtend. Bekijk hier een live versie van Birds, die Anouk vandaag opnam in de Wisseloord Studio's.

‘Birds’ is de eerste track van Anouk’s nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’, dat op vrijdag 17 mei verschijnt. Het is het eerste album dat de zangeres uitbrengt op haar eigen Goldilox-label, dat gedistribueerd wordt via Universal Music. Eind december maakte Anouk de plannen voor haar label bekend en bood een gratis download van de albumtrack ‘Stardust’ aan. ‘Sad Singalong Songs’ is het tiende studioalbum dat Anouk uitbrengt en het eerste nieuwe sinds ‘To Get Her Together’ uit 2011.

De finale van het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 mei.

Anouk is ruim 15 jaar na haar grote doorbraak met ‘Nodoby’s Wife’ in 1997 nog steeds een van de populairste Nederlandse artiesten in ons land. 2005 was haar grandcru jaar; ze won drie TMF awards en werd door de Humo lezers uitgeroepen tot beste Zangeres Internationaal in hun Pop Poll.

Anouk’s nieuwe album kan al vooruitbesteld worden via Itunes. Single ‘Birds’ krijg je er dan alvast meteen bij.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: